Ohlédnutí: 11. ročník Františkolázeňské 24 hodinovky přinesl rekordní výtěžek

Ohlédnutí: Ve dnech 9. – 10. listopadu 2019 se uskutečnil 11. ročník Františkolázeňské 24hodinovky, který si nenechalo ujít přes 400 běžců, kteří kroužili okruhu dlouhém 1100 metrů v Městských sadech ve Františkových Lázních.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5800627

Pořadatelem 24 hodinovky je Hospic Sv. Jiří, o. p. s., Farní charita Cheb a úžasní dobrovolníci. Stejně jako ve všech předchozích ročnících šlo o běžecký hapenning, jehož cílem bylo si do sytosti užít běh, potkat se s přáteli a přispět na dobrou věc. 

Účastníci si vyzkoušeli hranice svých vzdáleností a nejvíce kilometrů naběhal Josef Unger z Litvínova s celkovým počtem 192,5 km a mezi ženami kralovala Věra Hamplová z Plzně s celkovým počtem 161,7 km. Celkem se Františkolázeňské 24 hodinovky účastnilo 8 štafet, nejvíce kilometrů naběhala Běžecká škola Teplice (236,5 km).

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5800627

Díky zapojení amabasadorů, Světlaně Keslové, Josefu Cupalovi a Kláře Klárové, se podařila vybrat na činnost Hospice Sv. Jiří rekordní částka, která činí 251 000 Kč a ještě může narůst, protože stále běží dárcovská výzva Pepy Cupala na https://www.darujme.cz/vyzva/1201115, který v rámci 24hodinovky skládal básně, které si můžete přečíst zde: https://1url.cz/vM8sQ.

 Tématem letošní meditace bylo 30 let svobody a vedl ji Mgr. Lukáš Bujna. Meditace začínala slovy „Vy jste byli povoláni ke svobodě. Jen nemějte svobodu za příležitost k prosazování sebe, ale služte v lásce jedni druhým.“ (Galatským 5, 13). A co pro běžce znamená svoboda? Možnost říci svůj názor, mít křídla k rozletu, nezbytnost pro spokojený život, vše, vzít plnou odpovědnost za svůj život, žít v kontaktu s přírodou.  

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5800627

Další novinkou byl komunitní stan, ve kterém byla možnost vyzkoušet hospicovou postel, dozvědět se o činnosti organizace Dobrá rodina a pochutnat si na palačinkách či vaflích paní Lenky Fleischmannové.

Díky organizátorům, dobrovolníkům, městu Františkovi Lázně a dalším sponzorům je za námi 11. ročník Františkolázeňské 24 hodinovky s neuvěřitelnou atmosférou a rekordním výtěžkem.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5800627