Policisté a strážníci kontrolovali chatové oblasti

Policisté ve spolupráci se strážníky městské policie Cheb provedli kontrolu chatových oblastí a zahrádkářských kolonií na území Chebu. Policisté a strážníci provedli kontrolu v osmi vytipovaných lokalitách, kde kontrolovali správné zabezpečení chat a zahrad. Tyto kontroly se provádějí z preventivních důvodů, aby policisté předešli páchání trestné činnosti jako například vloupání do objektů a následnému pátrání po odcizených věcech.

Díky skvělé spolupráci policistů z obvodního oddělení Cheb – město a strážníků městské policie, došlo k vytvoření karty o společně provedené kontrole chat. „Majitelé již zkontrolovaných objektů jí najdou na svých stavbách,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Při kontrole bylo zjištěno, že všechny kontrolované objekty byly řádně zabezpečeny. Vzhledem k tomu, že chataři již zazimovali svá přechodná letní bydlení, budou kontroly chatových oblastí i nadále pokračovat na celém území Karlovarské kraje,“ uvedla.

Všechny tyto bezpečnostní akce jsou uskutečňovány v rámci celorepublikového projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům“. Součástí projektu je také mobilní aplikace s názvem „Zabezpečte se“. „Aplikaci je možné si bezplatně stáhnout ve svém chytrém telefonu v  Google Play i v App Store. Jejím hlavním cílem je poradenství pro širokou veřejnost, jak správně zabezpečit svůj majetek. Mimo jiné aplikace obsahuje kontakty na zámečnické firmy z celé republiky rozdělené dle krajů. Aplikace byla letos aktualizována, kdy přináší nově informace k používání trezorů a zabezpečovacích zařízení. Mnoho občanů si neuvědomuje, že nedostatečně zajištěný trezor v objektu bývá „službou“ pro pachatele krádeží a majetek ochránit nedokáže. Výjimkou při krádeži není odcizení celého trezoru. Z uvedených důvodů je nutné myslet na vhodné připevnění trezoru,“ dodala mluvčí.

Během tohoto dne chebští policisté kromě kontroly chat spolupracovali i s rybářskou stráží.  Zaměřili se na vodní plochy na Chebsku, kde kontrolovali správné dodržování pravidel rybolovu. Při prováděných kontrolách nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání.

Foto: Policie ČR  a Městská policie Cheb