Vánoční trhy v Mariánských Lázních budou plné překvapení

Mariánskolázeňské vánoční trhy budou letos plné novinek. Tou největší je jejich délka. Návštěvníci si je budou moci užívat po celé adventní období. Slavnostní zahájení s rozsvěcením stromu bude 1. prosince. Druhé překvapení bude oživení mariánskolázeňské tržnice, kam se vánoční trhy přesunou na poslední adventní týden, tedy od 18. do 22. prosince. K dostání zde budou vánoční stromky, ale i živé ryby.

Vánoční trhy budou letos poprvé trvat přes celé adventní období. Návštěvníci si tak budou moci užít opakovaně sváteční atmosféru v průběhu celého adventu. Na vánočním trhu se také bude pravidelně obměňovat nabídka stánkového prodeje, pokaždé zde najdete něco nového a ochutnáte nové i tradiční vánoční dobroty.

„Přijďte na svařák, horkou medovinu, vánoční punč, rozmanité polévky a jiné lahůdky,“ uvedla pořadatelka vánočních trhů Andrea Sasková. „Pokaždé tu najdete i zajímavý kulturní program, poslechnete si kapely z různých koutů české republiky i mariánskolázeňské sbory a spolky. Vystoupí děti ze základních a mateřských škol i různá hudební uskupení ze ZUŠ Fryderyka Chopina. Potěšíme milovníky různých žánrů, od rock´n´rollu přes jazz až k lidové muzice,“ informovala.

Na neděli 1.prosince je naplánováno oficiální zahájení Mariánskolázeňského vánočního trhu a rozsvícení vánočního stromu. Od 16 hodin vystoupí smíšený pěvecký sbor Fontána, následovat bude přivítání návštěvníků starostou města Martinem Kalinou a v 17 hodin se poprvé rozsvítí vánoční strom. Atmosféru slavnostního večera dokreslí mariánskolázeňská kapela Stan & Tony Revival, která začne hrát hned po rozsvícení stromu.

„S vašimi dětmi si pak rozhodně nenechte ujít dne 5. prosince velkou mikulášskou nadílku. Kolonádu navštíví Mikuláš, anděl a čert, pro děti bude připravena speciální mikulášská show s písničkami, tancem a sladkou mikulášskou nadílkou. Z dalšího programu prozradím už jen pár jmen (podrobný program najdete u události na facebooku “Mariánskolázeňské vánoční trhy 2019”), na vánočním trhu zahraje třeba Jiří Schmitzer, Vojta Kotek si odskočí z natáčení nového filmu a přijede zahrát se svojí kapelou This, svižnou klezmer/gipsy muzikou nás zahřejí oblíbení plzeňští Tabasker nebo vesele irsky zabarvení Cheers,“ doplnila.