Další chebská odborná ordinace získala ocenění. Tentokrát je to dětská ambulance Silvie Šuby

Chebské odborné ordinace se pravidelně umisťují na předních příčkách v anketě Ordinace roku. Tentokrát ocenění putovalo také k dětské lékařce Silvii Šubě, která pečuje nejen o ty nejmenší pacienty již čtvrtým rokem.

Při této příležitosti si Živé Chebsko s lékařkou povídalo nejen o ocenění, ale také o tom, proč si vybrala zrovna tuto specializaci, ale třeba i o tom, jak odpočívá.

Letos jste získala ocenění v soutěži Ordinace roku, co to pro vás znamená?

Ocenění v této soutěži pro mne bylo nečekaným překvapením. Ani ve snu by mne nenapadlo, že si sáhneme tak vysoko. Se sestřičkou máme obrovskou radost, že si pacienti a rodiče našich pacientů cení naši práci. Je to hřejivý pocit, který nás stimuluje k další práci.

Proč jste si vybrala zrovna práci s dětskými pacienty?

Původně mne pediatrie vůbec nelákala, chtěla jsem být lékárnicí nebo gynekoložkou. Po skončení studia jsem se dostala, původně na přechodnou dobu, do dětské nemocnice, kde mi práce s dětmi učarovala natolik, že jsem velice rychle upustila od předchozích plánů.

Kde vidíte ve svém oboru výhody a nevýhody?

K pediatrovi chodí pacienti od novorozeneckého věku až do 19 let. V úvodu jsou to kromě miminek či větších dětí i jejich rodiče, kteří také často potřebují naši pomoc. Následně jsou to už naši dospělí pacienti. Pediatrie je obor, který zahrnuje kromě operativy snad průnik všech oborů. Přestože si musíme umět poradit jak s nemluvnětem, tak s dospělákem, i s jejich fyzickou, tak psychickou bolístkou, neměnila bych. Spokojený úsměv, kterým nás děti nebo jejich rodiče obdaruji, když jim pomůžeme, je pro nás to nejpodstatnější.

Jak relaxujete ve volném čase?

Když mám volno, relaxuji doma s rodinou. Ráda jim vařím a peču – je to relax. Nebo vezmu háček či jehlice a něco hezkého jim vyrobím. Také pravidelně chodím s nordic walking holemi, běhám a cvičím, pohyb je součástí mého života.