V sobotu odstartuje Poutní maraton

Malí, velcí, sportovci, amatéři, běžci, pěší, cyklisté i koloběžkáři, zkrátka všichni, kterým není pohyb cizí, by měli zbystřit. V sobotu 22. června o devět hodin u chrámu sv. Mikuláše a Alžběty v Chebu startuje Poutní maraton. Motto letošního, již 10. ročníku opět zní: Ať už ležím nebo běžím – doma je doma.

Fotografie z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4423529

Tato akce je ojedinělá svým velice pohodovým průběhem s občerstvovacími zastávkami na trase každých 5 kilometrů pro všechny účastníky, kteří si jej chtějí výletně užít, a zároveň skvělou péčí pro sportovce po doběhu v zázemí, kteří ji chtějí absolvovat jako závod. Pořadatelem je Farní charita Cheb, Farní charita Sokolov, Běžecká škola Miloše Škorpila a Římskokatolická farnost.

Trasy Poutního maratonu jsou vhodné jak pro děti nebo seniory, tak i pro sportovce, kteří si chtějí zaběhnout klasický maraton 42,2 kilometrů. Vedou poutními místy Chebska a Waldsassenska, z velké části v přírodě, a zdolat je zájemci mohou pěšky, na kole, během nebo je možné využít na celou nebo i na jen část cesty poutní mikrobus.

Fotografie z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4423529

Zahájení bude chrámu sv. Mikuláše a Alžběty v Chebu, pak trasa pokračuje se na Loretu, do Waldsassenu, na Kappel a zpět do Chebu se vrací kolem Bismarckovy rozhledny a bývalé sv. Anny na Zelené hoře.

Startovné a dárcovství: Startovné 50 korun bude použito na částečné pokrytí organizačních nákladů. Všechny další dobrovolné příspěvky účastníků, příznivců, sponzorů, z aukce maratonského obrazu a ze související sbírky budou prostřednictvím Farní charity Cheb věnovány na podporu služby mobilního Hospice Sv. Jiří v Chebu, který Farní charita Cheb spoluzaložila.