Ze zpronevěry obvinili policisté zaměstnance casina

Škodu přibližně 420 tisíc korun měl způsobit svému zaměstnavateli pracovník casina na Chebsku. Dvacetiletý muž měl brát žetony a hotovost, teď mu hrozí až pětileté vězení.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a dvaadvacetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

„Muž z Chebu měl od října do listopadu minulého roku jako zaměstnanec casina nacházejícího se na Chebsku brát z nepoužívaného kufříku hodnotné herní žetony,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Ty měl následně přidávat k hodnotným žetonům, které chtěli návštěvníci směnit za finanční hotovost. Poté měl sám jako zaměstnanec casina žetony směnit, návštěvníkům dát peníze za jejich žetony a finanční prostředky za žetony, které odcizil z kufříku a přidal k ostatním, si měl nechat,“ uvedl.

To ale nebylo vše, protože v úterý 20. listopadu minulého roku měl v nočních hodinách jako zaměstnanec casina několikrát vzít na svém pracovišti finanční prostředky, které následně předal svému známému, který byl v tu dobu návštěvníkem casina. Ten měl poté tyto peníze použít na hraní v casinu. Svému známému měl během jedné noci takto peníze předat ve dvanácti případech. Svému zaměstnavateli měl tímto jednáním způsobit škodu přibližně 420 tisíc korun.