Napadl průvodčí i strojvedoucího. Naměřili mu skoro dvě promile

Pernou službu měla obsluha vlaku, který vyjížděl z Mariánských Lázní. Čtyřiatřicetiletý muž si začal dovolovat na mladou průvodčí, kterou urážel a strkal do ní. Její kolega, strojvedoucí, se jí zastal, ale muž mu začal nadávat a chtěl ho mlátit. To neměl dělat, strojvedoucí agresora poslal na zem, kde ho držel do doby, než přijeli policisté. Pak už nabraly události rychlý spád. Výtržník z Teplé skončil na záchytce. Teď mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Teplé, kterého obvinili ze spáchání přečinu výtržnictví.

„Ten měl totiž na konci září minulého roku ve vlakové soupravě v Mariánských Lázních před cestujícími nejprve slovně urážet průvodčí a poté do ní začít navíc strkat rukama,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Devatenáctileté kolegyně se měl zastat třiapadesátiletý strojvedoucí. Také toho měl nejdříve muž slovně urážet a následně se ho měl pokusit udeřit pěstí do oblasti hlavy. Ten ale útok vykryl a muže měl svést na zem, kde ho držel až do příjezdu policejní hlídky,“ informoval.

V polovině března letošního roku na čtyřiatřicetiletého muže vydal Okresní soud v Chebu příkaz k zadržení pro přečin výtržnictví. „Dne 4. dubna policisté z obvodního oddělení Teplá muže vypátrali a zadrželi. Po zadržení se podrobil orientačnímu testu na přítomnost alkoholu, který vyšel s pozitivním výsledkem 1,96 promile. Z tohoto důvodu byl policisty převezen na protialkoholní záchytnou stanici v Sokolově. Následně byl umístěn do policejní cely. Po provedených úkonech byl muž ze zadržení propuštěn na svobodu,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.