Policejní pes Wigo zachránil dívku, která utekla z domova

Na policii v Ostrově oznámila matka, že pohřešuje dceru, která odešla ráno z domova a zanechala dopis na rozloučenou. Dívka trpí epilepsií a vzhledem k tomu, že si nevzala léky, mohlo u ní dojít k záchvatu. Hned po nahlášení v pondělí 7. ledna se rozběhlo pátrání. Hrdinou dne se stal psovod se služebním psem Wigem, který mladou ženu vypátral.

Policejní psovod a služební pes Wigo

V pondělí dne 7. ledna 2019 oznámila na policii žena z Ostrova pohřešování své 16leté dcery. Pohřešovaná dívka měla ráno odejít z domova a napsat dopis na rozloučenou. Trpí epilepsií a vzhledem k tomu, že si nevzala léky, mohlo u ní dojít k epileptickému záchvatu.

„Ihned po nahlášení proběhla rozsáhlá pátrací akce, které se zúčastnilo na tři desítky policistů a dvě desítky hasičů,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Dívka byla veřejností viděna, jak jde směrem k nádraží v Ostrově, proto se pátralo v tomto okolí směrem na Vojkovice. Do akce byla nasazena i čtyřkolka, hasičský dron s termovizí a dva policejní psovodi se svými služebními psy. Dívka byla po krátké době vypátrána služebním psem Wigem, a to ve špatně dostupném terénu v trnkovém porostu poblíž zahrádkářské kolonie,“ upřesnila.

Na místě bylo zjištěno, že pohřešovaná dívka měla spolykat několik kusů prášků. Včasným nalezením a předáním do rukou záchranářů se jí podařilo zachránit.