V Mariánských Lázních si posluchači vyslechnou vyprávění o Velké cestě domů – Trabantem napříč kontinenty

Na poutavé vyprávění o Velké cestě domů Dana Pribáně jsou zváni zájemci do mariánskolázeňské Základní školy Jih. Akce je naplánována na čtvrtek 3. ledna od 19 hodin.

Foto: Archiv Trabantem napříč kontinenty

Dan Pribáň a jeho divoké vyprávění o tom, jak dojeli z Indie přes Banskou Bystrici do Prahy a mimochodem při tom objeli svět! Prach, bahno, olej, krev, kalašnikovy, plameny autogenů a hlavně to nebrat celé moc vážně! Sáhli si na dno, vyřešili neřešitelné problémy, ale lezlo jim to na nervy mnohem méně, než čekali. Vždycky je to sranda, když to přežijete! A tahle cesta je jednou velkou přehlídkou hodně černého a někdy až nepříjemně vtipného humoru. Humoru, který nevymyslíte, to se vám musí stát!

Pojďte si poslechnout, jak jsme vyrazili z jihu Indie až na její sever mezi pohřební hranice magického Váránasí, do Nepálu a podhůří Himaláje, pro výškový rekord dvoutaktního auta. A pak čím níž, tím hůř, přes průsmyky plné sněhu, vody a kamenů do mystického malého Tibetu v Ladaku a na hranice Pákistánu – země se špatnou pověstí, která ukázala, že nic není tak zlé, jak to vypadá v televizi, zatímco Čína vypadala mnohem hůř, než vypadá televizi! Technokratická diktatura jak ze sci-fi. Svět budoucnosti, kde nechcete žít! A zase zpátky do minulosti mezi koně, hory a jurty Kyrgyzstánu, abychom konečně v uzbeckém Samarkandu dokončili cestu kolem světa! A odsud pak ve stopách naší první výpravy na dno pouště vyschlého Aralu až konečně domů!

Dva trabanti, maluch a jawa, Češi. Slováci a možná přijde i jeden šílený Polák!