Hospic Sv. Jiří se připojuje k světovým oslavám Giving Tuesday  

Česká republika již třetím rokem oslavuje Giving Tuesday, mezinárodní svátek dárcovství a den dobrých skutků. Letošní ročník připadá na úterý 27. listopadu 2018. Hospic Sv. Jiří, o.p.s. můžete podpořit v kampani „Doma je doma i v roce 2019“.Plýtvání jídlem

Foto: Organizátoři akce

Světový svátek dárcovství a dobrých skutků Giving Tuesday podporuje a oslavuje chuť pomáhat. Oslavy se konají po celém světě vždy ve stejný den, slaví se v úterý následující po dni díkůvzdání jako kontrast k nákupnímu šílenství na Black Friday. Letos připadá na úterý 27. listopadu 2018, zároveň tak otevírá charitativní sezónu před Vánoci a koncem roku. Celý svět se v tento den spojí, aby pomáhal a konal dobro, včetně Česka. Giving Tuesday v Česku zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti.

Hospic Sv. Jiří v rámci kampaně „Doma je doma i v roce 2019“ získává finanční prostředky na provoz mobilní specializované paliativní péče.

Myšlenka Giving Tuesday vznikla v týmu nadšenců v Belfer Center for Innovation & Social Impact v 92nd Street Y – jednoho z největších kulturních a komunitních center v New Yorku. Zaměstnanci a zakládající členové v roce 2012 spojili své síly s United Nations Foundation a založili globální hnutí Giving Tuesday, do kterého se nyní zapojuje tisíce organizací a firem z více než 150 zemí světa. „Je neuvěřitelné, jak společnost po celém světě přijala myšlenku Giving Tuesday“, dodává Henry Timms, zakladatel hnutí Giving Tuesday a výkonný ředitel společnosti 92nd Street Y. „Těšíme se na úterý 27. listopadu 2018. Tak vysoká úroveň kreativity, štědrosti, úsilí a množství nových myšlenek a nápadů, které lidé této iniciativě přispěli, je fenomenální.”

Ti, kteří se chtějí připojit k oslavám Giving Tuesday spolu s Hospicem Sv. Jiří, mohou navštívit stránku výzvy https://www.darujme.cz/projekt/1201227. Další podrobnosti o Giving Tuesday najdete také na webových stránkách Giving Tuesday (www.giving-tuesday.cz), na Facebooku, nebo na TwitteruInstagramu.

Webová stránka: www.giving-tuesday.cz

Facebook: www.facebook.com/givingtuesdaycz

Twitter: www.twitter.com/GivingTuesdayCZ

Instagram: www.instagram.com/givingtuesdaycz