Zájemci jsou zváni na tradiční muzejní adventní trh

Stejně jako v minulých letech i v tom letošním připravuje Muzeum Cheb na sobotu před první adventní nedělí již dvacátý muzejní adventní trh. Pracovníci muzea se už teď těší na tradiční milé setkání s těmi, kteří se rádi nechávají okouzlit adventní atmosférou naplněnou vůní vanilky, skořice a jehličí, s těmi, kteří nechtějí podlehnout pouze maratónu předvánočního úklidu a nákupům. Těm všem patří srdečné pozvání do muzea na sobotu 1. prosince. Po celý den bude pro ně ve všech prostorách připraven bohatý program. Na své si přijdou děti i dospělí.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3933797

Muzejní adventní trh bude opět inspirací ke koupi mikulášských a vánočních drobností, nebudou chybět nápady na adventní a vánoční výzdobu. Návštěvníci si budou vybírat ze široké nabídky rukodělných výrobků: různých typů drobných hraček, zajímavých šperků, háčkovaných a paličkovaných vánočních ozdob a interiérových drobností, tradičního i méně tradičního vánočního cukroví a perníků. V muzeu se opět bude péct, bude vonět koření a návštěvníci jako každoročně ochutnají něco z tradičních vánočních jídel.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3933797

Pro děti budou připraveny Adventní hrátky s knihovnou, představí se také nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ACRP Cheb POHODA a nezisková organizace Dětský úsvit z.s. Cheb. Rušno bude po celý den také ve Valdštejnské obrazárně muzea, která ožije nejen dětským zpíváním a recitací.

V dopolední části programu se představí děti z pěveckého kroužku 6. ZŠ v Chebu se svým Zimním zpíváním, ani letos nebudou chybět pěvecké soubory Sedmikrásky a Kopretiny a vystoupení dětí z literárně dramatického oddělení chebské Lidušky.

Odpoledne bude patřit pěveckému souboru Koťata z 5. ZŠ v Chebu. Herci Divadla Kapsa z Andělské Hory pak sehrají pro malé i velké divadelním představení s názvem Putování za vánoční hvězdou.

K adventnímu a vánočnímu času v Muzeu Cheb neodmyslitelně patří výstava dětských školních výtvarných prací. Ta letošní má název Vánoční zvonění. Bude opět soutěžní a prvním dnem, kdy bude šance dát svůj hlas té nejlepší práci, bude právě sobota 1. prosince. Soutěž je vyhlášena pro 5 kategorií – 1. mateřské školky, 2. 1. stupeň ZŠ, 3. školní družiny, 4. malotřídní školy, 5. 2. stupeň ZŠ. O vítězi soutěže bude veřejnost svými hlasy rozhodovat až do 14. prosince.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3933797