Chebský zpěvák vydal svou první knihu

Zpěvák Hynek Tomm je rodák z Chebu, který se sem při různých akcích neustále vrací. Nazpíval například ústřední píseň k filmu Zdeňka Trošky Kameňák 3. Jako dítě chodil v Chebu a v Aši na zpěv k profesorce Janě Žofákové do základní umělecké školy, zvítězil tehdy v sólovém zpěvu v celostátním kole soutěže v kategorii do 15 let, poté vystudoval zpěv na konzervatoři. Nyní vydal svou knihu s názvem Od banánu ke hvězdám. Zeptali jsme se ho, co v ní lidé najdou.Hynek Tom kniha

Rozhodl jste se napsat knihu, proč?

Knihu jsem začal psát v roce 2012, tehdy se jmenovala stručně OD BANÁNU KE HVĚZDÁM, ale postupem času jsem si uvědomil, že nad showbusiness hvězd stavím  svou životní hvězdu, moji maminku. Ono nakonec, jak se říká…  světská sláva – polní tráva. Přesto ale nezapomínám a jsem moc rád, že mě život obohatil o osobní setkání a spolupráci s několika hvězdami – osobnostmi, které ani sláva nezkazila. Mohu upřímně říct, že já je takto poznal a že jejich přátelství si upřímně vážím. Kniha je tedy jakousi výpovědí nejen o mém životě, ale i o vstupu a pohybu ve světě showbusinessu. Takže posláním knihy by mělo být nejenom, aby pobavila, ale třeba i  pomohla, aby se stala motivací pro ty, kdo v sobě nosí nějaký sen – a je úplně jedno, čeho se týká. Jsem totiž přesvědčený, že každý sen se může splnit, pokud si za ním jdete a věříte mu. Vždyť nakonec i tato kniha je další kousek z mých snů, je dopsána až v tomto roce, kdy mi kvůli odchodu maminky z tohoto světa, není zrovna nejlíp, ale jak právě ona říkávala MUSÍŠ ŽÍT – TEĎ!

Co se v knize o vás lidé dozví? Obsahuje kniha také část věnovanou Chebu?

V knize je napsána v pravdě pravdoucí. Převážně vzpomínám na chvíle, které byly pro mě nezapomenutelné, něčím zajímavé, a to nejen díky osobnostem, doslova hvězdám, které jsem měl to štěstí ve svém životě potkat. Můj život byl a je z největší části zpěv, rodina a přátelé. To se neustále opakuje, prolíná a slučuje. V životě samozřejmě není všechno jen růžové, a tak  bilancuji a uvědomuji si, že člověk udělá v životě tolik kotrmelců a chyb, ale na druhou stranu chybami se člověk učí! Někam vás to posouvá. Samozřejmě, že několik kapitol se odehrávají v mém milovaném Chebu, v období dětství se svou maminkou a já jako malý zpívající Hyneček – to nemůže v knize chybět! Dokonce pro mne napsal básník Josef Fousek krásný text k městu CHEB, který jsem si nechal už i zhudebnit s názvem MĚSTO JEDINÉ! Momentálně ale bojuji sám se sebou, stále myslím na maminku, která v roce 2017, měsíc před Vánocemi, po vážné nemoci a osm dní po svých narozeninách, odešla z tohoto světa. Uvědomuji si, že všechno, co se kdy událo v době, kdy ještě žila, budu vnímat a spojovat s její přítomností a dělit tak svůj život na život s milovanou mamkou a život po mamce. Proto má pro mě vydání této knihy právě v tento čas osobní význam a moc si přeji, aby se kniha dostala nejenom k vám, vážení čtenáři, ale i k mé mamince tam nahoru…

Která část byla pro vás při psaní nejlehčí a naopak, je část, která se vám nepsala snadno?

Když člověk začne psát, začne vzpomínat, a jak už to v životě bývá, něco je fajn, něco ne. Protože jsem ale optimista, a říkám, že – ŽIVOT JE KRÁSNÝ, I KDYŽ NĚKDY KRUTÝ, vzpomínám převážně na to krásné. Na druhou stranu, kniha by nebyla pravdivá, kdybych se nedotkl i těch smutných chvil, takže i o těch se v knize dočtete… a upřímně a nestydím se za to, u těch jsem si při psaní a posléze oživení znovu pobrečel.

Kdy a kde se kniha křtila?

Kniha byla slavnostně pokřtěna 18. října v Praze režisérem Zdeňkem Troškou a Evou Pilarovou, která knihu pokřtila kvůli svému zdraví po telefonu, a samozřejmě také Jurajem Himalou za nakladatelství Petrlíč. Pozváni byli i Valérie Zawadská, Miriam Kantorková, Zuzana Bubílková, Bohuš Matuš a další.

Kolik má kniha stran a kde všude bude k dostání?

Kniha má 148 stran, měla by být k dostání všude, kde si ji objednají. Takže i v Chebu. 

VID