Mariánskolázeňské divadlo slaví

V rámci oslav 150. výročí otevření Městského divadla v Mariánských Lázních si mohou vychutnat výstavu i slavnostní představení. V úterý 13. listopadu od 17.30 hodin se uskuteční vernisáž výstavy věnované Divadlu lidové tvorby. Od 18:30 hodin mohou návštěvníci zhlédnout slavnostní představení Královny.Divadlo Mariánské Láznľ web

Program k 150. výročí otevření Městského divadla v Mariánských Lázních 

17:30 hodin – Výstava věnovaná Divadlu lidové tvorby Mariánské Lázně
Stálá profesionální scéna v mariánskolázeňském divadle nikdy nebyla. Jeho důležitou součástí však vždy bylo a je Divadlo lidové tvorby. Za roky svého působení si získalo mnoho příznivců nejen mezi místními obyvateli, ale především mezi hosty města. Tato divadelní společnost byla založena již roku 1945 a hraje dodnes. Každý rok připraví pro své příznivce jednu novou premiéru.

19:30 hodin Královny, slavnostní představení
Divadlo lidové tvorby Mariánské Lázně, režie: Petr Hála
Lázeňský pokoj možná nevypadá jako vhodné místo pro komedii, ale opak je pravdou. Tři ženy, které se na něm sejdou, by se za normálních okolností nemohly nikdy setkat, nebýt havárie vodovodního potrubí, ke které dojde v jednom z lázeňských křídel. Všechny hrdinky mají cosi společného – všechny byly v nedávné době vystaveny zlomovým životním okamžikům a teď stojí před nelehkým úkolem – naučit se žít své nové životy. Královny jsou tragikomedií plnou upřímného humoru, ze kterého mrazí v zádech. 

Hrají: Alena Hálová, Marie Herová/ Eva Pinkrová a Martina Baxová