Keramiku a obrazy vystavují na Seebergu výtvarníci Milena a Jan Herákovi. Výstava potrvá už jen do čtvrtka

Výstavu obrazů a keramiky Mileny a Jana Herákových mohou zhlédnout zájemci na hradě Seeberg. Díla si mohou  prohlédnout do čtvrtka 15. listopadu.

„Dělá mi radost, že moje keramika zpříjemňuje lidem život,“ uvedla na svých stránkách Milena Heráková. O tom se mohou přesvědčit návštěvníci hradu. Vystavená díla manželů zaujmou jistě návštěvníky svou jemností a propracovaností.

Milena Heráková

Vystudovala jsem obor výtvarná výchova – český jazyk na PF v Plzni. Po čtyřech letech vyučování na ZŠ v Lokti jsem nastoupila jako učitelka výtvarnice zprvu na Lidušce, později ZUŠ v Karlových Varech. Už od malička jsem chtěla být učitelkou. Do Lidušky jsem chodila od sedmi let a výtvarné umění se stalo mým celoživotním koníčkem. Postupně jsem se zabývala tkaním goblénů, olejomalbou a grafikou. To bylo za totáče. Po revoluci jsem se věnovala kresbě a pomalu pronikala do tajů keramiky. S manželem Janem Herákem jsem tvořila v „Ateliéru ve Zbrojnici“ v Lokti.

Milan Herák

V letech 1989 – 1991 se zabýval grafikou – technika suchá jehla. V dnešní době se plně věnuje keramice. Je spoluautorem originálního keramického betlému umístěného v kostele sv. Kunhuty v Královském Poříčí (spolu s prof. Antonínem Weinfurterem)