Na dálnici najel do protisměru, a když se chtěl otočit, naboural. A nebyl sám

V minulých dnech řešili sokolovští policisté nehodu na D6. Na dálnici vyjel do protisměru starší řidič. Když se chtěl otočit, spletl si pedály a najel do svahu. Během chvíle se kousek od místa staly další nehody, srazila se dvě osobní auta a motorkář. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 250 tisíc korun. Celá událost je v současné době v šetření policistů.Nehoda D6 protisměr

V pátek 2. listopadu 2018 došlo krátce po osmé večerní hodině na dálnici D6 ve směru ze Sokolova na Karlovy Vary k dopravní nehodě několika vozidel, která se naštěstí obešla bez zranění.

„Řidič ve věku 81 let v osobním vozidle zřejmě nerespektoval dopravní značení zákaz odbočení vlevo a zákaz vjezdu a najel na dálnici D6 do protisměru ve směru na Karlovy Vary,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Po ujetí přibližně 500 metrů se chtěl řidič otočit, avšak chybnou manipulací pedálů skončil s vozidlem mimo komunikaci ve svahu. Místem v tuto chvíli projížděl osmadvacetiletý řidič, který chtěl muži pomoci. Následně měl vstoupit do pravého jízdního pruhu a upozorňovat projíždějící vozidla na dopravní nehodu. V tento okamžik zde projížděl ve vozidle značky 27letý řidič, který ve snaze zabránit střetu strhl řízení vozidla vlevo, čímž došlo ke střetu s dalším vozidlem značky, které řídil šestašedesátiletý muž jedoucí v levém jízdním pruhu. Při střetu těchto vozidel vznikla náhlá překážka a 50letý řidič motocyklu neměl šanci se jí vyhnout. Strhl tak řízení motocyklu vpravo přičemž narazil do zadní části jedno z aut,“ doplnila mluvčí.

Muž upozorňující na dopravní nehodu stačil uskočit, přičemž si poranil nohu. Policisté komunikaci v tomto úseku zcela uzavřeli z důvodu šetření dopravní nehody. Se všemi řidiči provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla negativně.