Svatomartinské Polívkobraní nabídne delikátní chutě. Vařit se bude i polévka z kozí hlavy

Pestrá nabídka jídel i nápojů bude připravena na Svatomartinském Polívkobraní. Na mariánskolázeňské kolonádě budou moci návštěvníci ochutnat v neděli 11. listopadu od desáté hodiny ranní různé druhy polévek ze všech koutů světa. Připraveny budou také grilované speciality i vybrané nápoje.Eva Koreisová polívkobraní

Na svátek svatého Martina se bude konat v prostorách mariánskolázeňské kolonády 1. ročník festivalu Svatomartinské Polívkobraní. Akci organizuje agentura Dobré jídlo světa, která v Mariánských Lázních přichystala například červnový festival Delikátních chutí.

„Jak sám název napovídá, v nabídce budou především polévky, a to jemné i ostré, s masem i zeleninové nebo rybí,“ uvedla jedna z organizátorek Eva Koreisová. „Jedna z nejzajímavějších je například chowder. Chowder je polévka proslulá po celém kalifornském pobřeží. Avšak, co restaurace či domácnost, to jiné provedení, chuť i konzistence. Jedno mají však společné – velké množství masa z mušlí, rybího masa, a hodně tučné smetany. Mezi další netradiční polévky patří třeba rustikální jamajská polévka z kozí hlavy s kuchyňským banánem a kokosovým mlékem,“ sdělila.Eva Koreisová 1

Foto: Archiv Evy Koreisové

Všichni stánkaři budou k polévkám nabízet i hlavní chod nebo dezert, takže se návštěvníci mohou těšit například na grilovaná pálivá žebírka, burgery, motané řepánky, kimchi, a v neposlední řadě výběrové pochoutky z hus a kachen. „K vybraným nápojům, jako je čerstvý mošt, cider, medovina nebo svařené víno, uvádíme nakonec to nejzásadnější, a to je letošní mladé víno, které budeme moci přesně v 11:11 hodin poprvé ochutnat,“ doplnila Eva Koreisová. Pozvání přijali vinaři z Moravy i Čech.

K dobrému jídlu a tanci budou společnost od 14 hodin bavit Fusion Eichler Trio band z Prahy.Eva Koreisová 2

Foto: Archiv Evy Koreisové