Seeberg se otevře pro zajímavá setkání i pro prohlídku hradu

V rámci Týdne pro inkluzi se mohou návštěvníci Seebergu setkat s osobami s handicapem a zkusit nahlédnout do jejich života. Tematické odpoledne v sobotu 27. října od 13 do 16 hodin nabídne také prohlídku hradu, nákup výrobků z chráněných dílen i občerstvení.

Na hradě se mohou zájemci setkat s poskytovateli různých služeb pro osoby s postižením. Společně se bude zdobit strom přání. Připravena také bude speciální inscenovaná prohlídka hradu, které se ujme sám hradní pán s jeho chotí. Chybět nebude prodej výrobků chráněných dílen a drobné občerstvení.

Vstup je volný.

„Kamarádství, pomoc, odvaha. I tomu se děti učí díky inkluzi. Připravme je už ve škole na svět takový, jaký opravdu je.“ Tak zní motto letošního ročníku celostátní kampaně Týden pro inkluzi. Poukazuje na fakt, že začleňování žáků se znevýhodněním do hlavního vzdělávacího proudu není přínosem jen pro tyto žáky samotné, ale může obohatit celý dětský kolektiv.

Týden pro inkluzi vyhlašuje Rytmus – od klienta k občanovi o.p.s. spolu s pedagogickými fakultami. Letos proběhne šestý ročník.