Mariánskolázeňský Food Festival nabídl nepřeberné množství chutí

U mariánskolázeňské kolonády voněly speciality z různých koutů světa. Nabízeny byly dobroty sladké i slané, masové i vegetariánské. Lázeňský Food Festival si nenechaly ujít tisíce lidí.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4669749Mariánskolázeňský Food Festival nabídl nepřeberné množství chutí

Na festivalu mohli návštěvníci ochutnat například jídlo thajské, vietnamské i barmské nebo třeba pravé hot dogy. Na své si přišli také vyznavači veganské kuchyně. Pro milovníky sladkého jídla byla připravena třeba specialita v podobě slaného karamelu s palačinkami a šlehačkou.

Lázeňský Food Festival připravila Andrea Sasková, autorka několika kuchařských knih i mobilní aplikace.  Známá je také jako lektorka on-line kuchařských kurzů, výživová poradkyně, koučka zdravého životního stylu i specialistka na výrobu pravého kváskového chleba.

K dobrému jídlu patří také hudba, o kterou se postarala dechová kapela Daliborka, plzeňská Znouzecnost, místní Bourbongrass a skupinaThe Covers.

Ve stánku Makra, byly připraveny rybí speciality. Zájemci mohli ochutnat mušle, ústřice, lososa i tuňáka v různých úpravách. Pozornost budil také vynikající fíkový koláč.

Avocado street bistro je úspěšný projekt dvou mladých lidí a jejich pochoutky jsou založené hlavně na velmi zdravém a v poslední době velmi moderním avokádu. Chilli táta nabídl ostré pochoutky připravené na čerstvém chilli, sezónních bylinkách a vymazlené chuti. Barmské bistro se svojí velmi specifickou a chutnou barmskou kuchyní připravilo tradiční speciality. Mikey´s little sins  přivezli sladké pokušení od výrobce zatím moc neznámého slaného karamelu. Dog´n´ roll Food truck přilákal přítomné na pravé americké hot dogy. Thai Chefs přijeli s nejlepší pojízdnou thajskou kuchyní v Čechách. Milovníci vietnamské kuchyně si vychutnali dobroty ve Street food Viet Na.

Food on the move a jejich Art of Sendwich předvedli nejvyšší školu sendvičovou v praxi. Seladon bistro přivítali nejen milovníci výborné kávy, ale také moderní snídaně.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4669749Mariánskolázeňský Food Festival nabídl nepřeberné množství chutí

 „Dostat do Mariánských Lázní takové množství špičkových prodejců bylo strašně těžké, protože si nikdo z nich nedovedl představit, že v našem malém městě se může konat podobně velký food festival a že prodejci mohou vydělat. Většina prodejců nezná poměry v lázeňském městě založeném hlavně na turistickém ruchu a všichni primárně koukají na počet obyvatel. Ale povedlo se… Hlavně díky obrovskému zájmu o událost na sociálních sítích, která prodejce do jisté míry přesvědčila,“ upřesnila Andrea Sasková.