Pozná někdo ženu na podobizně? Stopy vedou do Česka

Němečtí policisté nalezli nedaleko Regensburgu lidskou lebku a stopy vedou do naší země. Znalci uvedli, že se pravděpodobně v případu tohoto kosterního nálezu  jedná o ženu, která se mohla narodit v letech 1942 – 1944, zřejmě zemřela v letech 1963 – 1968 a dětství strávila na Šumavě. Poslední léta žila údajně v Regensburgu. Vzpomíná si někdo na pohřešovanou ženu z uvedeného období? Jakékoliv informace je možné sdělit policistům na lince 158 nebo přímo německým kriminalistům na telefonní číslo 0049 941 506 2888.Pohřešovaná neznámá žena

„Německá policie, konkrétně Policejní prezidium Oberpfalz, hledá svědky, kteří by pomohli objasnit nález lidských kosterních ostatků v lesíku Keilsteriner Hang,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Ostatky byly nalezeny v roce 2017. „I přes rozsáhlé pátrací akce se nepodařilo v okolí nalézt žádné další stopy ani ostatky. Identita osoby je tak neznámá,“ upřesnila.

Kriminalisté z Regensburgu kontaktovali vědce z Ústavu soudní medicíny Mnichov a také ze Svobodné univerzity Amsterdam s podnětem na rekonstrukci měkkých tkání lebky. Také vědce požádali o zjištění co největšího množství informací k neznámému nálezu.

Znalci uvedli, že se pravděpodobně v případu tohoto kosterního nálezu lebky jedná o ženu, která se mohla narodit v letech 1942 – 1944. Pravděpodobně zemřela v letech 1963 – 1968. Dětství strávila na Šumavě. Poslední léta žila pravděpodobně v Regensburgu.

Vědci také pomohli sestavit možnou podobu ženy z období před její smrtí. Fotografie jsou úmyslně vypracovány bez vlasů, neboť k nim ani k postavě nejsou žádná relevantní vodítka. Umístění očí, nosu a úst je velmi věrohodné. Nos měla žena hodně výrazný.

 Kriminalisty zajímá jakákoliv informace k možné totožnosti ženy.

Vzpomíná si někdo na pohřešovanou ženu z uvedeného období? Jakékoliv informace je možné sdělit policistům na lince 158 nebo přímo německým kriminalistům na telefonní číslo 0049 941 506 2888.