V kostele svatého Wolfganga si návštěvníci vychutnali hudbu starých mistrů

Hudba Antonína Dvořáka, Ludwiga van Beethovena i Františka Xavera Richtera zněla kostelem svatého Wolfganga v Ostrohu. Letní koncert si vyslechli přítomní v podání Smyčcového kvarteta Severočeské filharmonie. Zážitek z hudby umocnilo prostředí zachráněného kostela svatého Wolfganga s výbornou akustikou.

Více fotografií z koncertu zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4570606V kostele svatého Wolfganga si návštěvníci vychutnali hudbu starých mistrů

Smyčcové kvarteto hrálo ve složení David Pospíšil I. housle, Tatiana Badian II. housle, Petr Pospíšil viola a Hynek Schütz violoncello.

Smyčcové kvarteto SČF je komorním souborem členů Severočeské filharmonie Teplice. Sdružuje profesionální hudebníky zaměřující se na studium děl klasického kvartetního repertoáru, tj. především hudbu období klasicismu až první poloviny 20. století. Jeho členové se však nevyhýbají ani drobným formám jako „vyšší populár“, filmová hudba či jazz. Ty doplňují jejich hudební archiv a slouží zejména pro dramaturgie určené lázeňskému prostředí nebo například společenským událostem vyžadujícím navození prožitku jedinečnosti okamžiku.

Kostel sv. Wolfganga v Ostrohu je jednou z mnoha historicky cenných sakrálních staveb regionu zpustošených v průběhu 2. poloviny 20. století. Díky zájmu a angažovanosti místní obce však kostel od roku 2006 prochází postupnou obnovou, která z něj opět činí půvabné místo k setkávání a rozjímání. Právě toho chtějí využít pořadatelé chystaného koncertu, který má nabídnout více než jen kvalitní hudební poslech, a z jehož výnosu bude zároveň podpořena obnova kostela.

Více fotografií z koncertu zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4570606V kostele svatého Wolfganga si návštěvníci vychutnali hudbu starých mistrů