Seznamte se s historií Mariánských Lázní při komentovaných prohlídkách

U příležitosti 200 let Mariánských Lázní připravili pracovníci infocentra další zajímavou akci. Tentokrát si mohou zájemci vychutnat tematicky zaměřené prohlídky města. Ve čtvrtek a sobotu jsou exkurze v češtině.

„Prohlídky jsou určeny pro širokou veřejnost, jak pro turisty, tak pro místní obyvatele, pro mládež či školní zájezdy,“ uvedla ředitelka mariánskolázeňského turistického centra Barbora Tintěrová. „Pro malé děti připravujeme od září dětské prohlídky, které budou určené dětem ze školek a prvního stupně základních škol včetně družin. Cílem je seznámit děti i dospělé s naším městem tak trochu jinak. Inspirovalo nás zejména 200leté výročí, které letos Mariánské Lázně slaví. Provázet budou zkušení průvodci z Mariánských Lázní, ale i odborníci – vždy podle daného tématu.“

Témata budou různá – od základní prohlídky městem, přes téma milostných setkání, válečného období, po stopách slavných návštěvníků či po pramenech. „Další prohlídky připravujeme ve spolupráci s místními nadšenci a těšíme se, že se budou lidem líbit,“ podotkla Barbora Tintěrová.

Mariánskolázeňské infocentrum pořádá každý čtvrtek a sobotu tematické komentované prohlídky v češtině. V případě zájmu o cizojazyčnou prohlídku nebo prohlídku v jiném termínu, je možné si ji zajistit objednávkou na emailu info@marianskelazne.cz.

Vstupenky na prohlídky se kupují v infocentru nebo na internetu na stránkách www.kisml.cz – stejně jako vstupenka. Aktuální nabídku lze najít tamtéž, postupně též na FB (https://www.facebook.com/marianskelazne.cz/) a na webových stránkách města (www.marianskelazne.cz/prohlidky).