Letní koncert potěší milovníky vážné hudby

Originální prostředí, vybrané hudební kusy a vytříbená interpretace, to vše nabídne posluchačům Letní koncert v kostele svatého Wolfganga v Ostrohu. Hudbu přítomní vyslechnou v podání Smyčcového kvarteta SČF, které je složeno ze členů Severočeské filharmonie Teplice. Akce se uskuteční v sobotu 18. srpna v 19.30 hodin.Kostel svatého Wolfganga Seeberg 1

Na jedinečný kulturní zážitek zve Městské muzeum Františkovy Lázně, obec Poustka a Spolek pro záchranu kostela sv. Wolfganga v Ostrohu. Na programu budou díla Františka Xavera Richtera, Ludwiga van Beethovena a Antonína Dvořáka v podání Smyčcového kvarteta Severočeské filharmonie.

Foto: Archiv smyčcového kvartetasmyčco vé kvarteto koncert seeberg

Kostel sv. Wolfganga v Ostrohu je jednou z mnoha historicky cenných sakrálních staveb regionu zpustošených v průběhu 2. poloviny 20. století. Díky zájmu a angažovanosti místní obce však kostel od roku 2006 prochází postupnou obnovou, která z něj opět činí půvabné místo k setkávání a rozjímání. Právě toho chtějí využít pořadatelé chystaného koncertu, který má nabídnout více, než jen kvalitní hudební poslech, a z jehož výnosu bude zároveň podpořena obnova kostela.

Smyčcové kvarteto SČF je komorním souborem členů Severočeské filharmonie Teplice. Sdružuje profesionální hudebníky zaměřující se na studium děl klasického kvartetního repertoáru, tj. především hudbu období klasicismu až první poloviny 20. století. Jeho členové se však nevyhýbají ani drobným formám jako „vyšší populár“, filmová hudba či jazz. Ty doplňují jejich hudební archiv a slouží zejména pro dramaturgie určené lázeňskému prostředí nebo například společenským událostem vyžadujícím navození prožitku jedinečnosti okamžiku.

Vstupenky v předprodeji v infocentru Františkovy Lázně, v muzeu, nebo na hradě Seeberg. Možnost zakoupit také jízdenky na autobusovou dopravu Cheb Křižovatka – Františkovy Lázně Městské sady – Seeberg a zpět.
Veškeré informace naleznete zde, nebo na www.muzeumfl.cz

kostel svatého Wolfganga Seeberg 2