Na Seebergu chystají noční prohlídky

Návštěvníci hradu Seeberg si budou moct o prázdninách vychutnat noční prohlídky hradu. Ty jsou vhodné i pro školní děti, pro které bude romantické prostředí osvětleného hradu zážitkem. A možná vzbudí i jejich zájem o historii.

Noční prohlídky budou probíhat v termínech  4., 11. a 25. srpna, vždy od 21 hodin. A v čem budou jiné? „Na rozdíl od loňských prohlídek, které jsem provázela v gotickém kostýmu, stylizovala se tak do role hraběnky Šlikové a byly pojaty jako seznámení s hradem a jeho historií, letošní budou zaměřeny na období baroka jako uměleckého stylu především na Chebsku, ale spíše v širších souvislostech,“ uvedla kastelánka hradu Hana Cestrová. „Tomu bude přizpůsoben také kostým a zvídavé otázky návštěvníkům, během kterých si budou moci osvěžit nebo doplnit své znalosti historie. Byla bych ráda, kdyby se tematické prohlídky staly tradicí a zvýšily atraktivitu hradu i v dalších letech,“ upřesnila.

Vstupenky si zájemci mohou zakoupit už nyní v pokladně hradu nebo muzea ve Františkových Lázních. Možná také je rezervace, a to na telefonu 351 011 990. Kapacita prohlídek je omezená.

Pro skupinu nad deset lidí je možné domluvit prohlídku i mimo dané termíny na telefonu 607 878 398 nebo 778 477 661.