Nebanice budou hostit Světový pohár spřežení

Nejlepší evropské posádky se sjedou do Nebanic. Od pátku 3. do neděle 5. srpna bude závodiště hostit Světový pohár spřežení. Akci pořádá jezdecký oddíl TJ Agro Cheb.

Více fotografií z minulých ročníků zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3313901

Návštěvníci uvidí během čtyř dnů klání jednospřeží, dvouspřeží a čtyřspřeží v několika obtížných soutěžích. Při drezurních závodech, které budou probíhat ve čtvrtek a pátek, předvedou závodníci styl, přesnost a všeobecnou ovladatelnost svých koní. Pro diváky nejnapínavějším a pro závodníky a koně jednoznačně nejnáročnějším měřením sil bude sobotní maraton. Patnáctikilometrový rychlostní úsek a následné náročné zkoušky při průjezdech osmi technicky složitými překážkami budou prubířským kamenem závodnického umění. Neděle 5. srpna bude patřit parkuru – další zajímavé disciplíně, která otestuje zručnost posádek a poslušnost koní.

Po celou dobu konání závodů bude zajištěno občerstvení, různé zábavné atrakce pro děti a pestré doprovodné kulturní programy, a to během dne i v průběhu večera. K dispozici bude také hlídané parkoviště a velké stany s posezením.