Vloupal se do domů, kde ukradl, na co přišel

Kolo, dětský kočárek, vysavač, nářadí a další věci přijel ukrást do Mariánských Lázní pětatřicetiletý muž z Tachovska. Protože zloděj není pro policisty žádným nováčkem, může si teď v případě odsouzení posedět za mřížemi až tři roky.

Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně sdělili podezření ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže v dokonaném stádiu, přečinu krádeže ve stádiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody pětatřicetiletému muži z Tachovska.

„Ten se měl v noci z 22. na 23. července vloupat do dvou bytových domů v Mariánských Lázních,“ vysvětlil policejní mluvčí Michal Žáček. „V prvním případě se měl vloupat do společných prostor objektu, kde měl odcizit jízdní kolo. Ve druhém domě toho ale měl způsobit mnohem více. Zde měl vypáčit plechovou skříň, odcizit cyklistické příslušenství nebo se vloupat do kočárkárny, kde si vybral jízdní kolo, sněhové řetězy na automobil nebo vysavač,“ upřesnil.

Svým jednáním měl způsobit škodu ve výši téměř 20 tisíc korun, přičemž další škodu, tentokrát ve výši přes pět tisíc korun, mohl způsobit odcizením dalších věcí jako například snowboardu nebo kolečkových bruslí. Tyto věci si ale měl pouze připravit na chodbu domu, avšak svůj čin v tomto případě nedokonal.