U pokladny se tvářil, že chce zaplatit, ale pak i se zbožím utekl

V jedné chebské prodejně si nabral zboží a stoupnul si k pokladně. Když pokladní začala markovat, dával si věci do tašky. Ale místo zaplacení vzal nohy na ramena – i s nezaplaceným nákupem. I když běžel rychle, policistům neutekl, není totiž v oboru krádeží žádným nováčkem. V případě odsouzení si může „běžec“ posedět za mřížemi až tři roky.

Policisté z obvodního oddělení Cheb – město sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže šestatřicetiletému muži ze Sokolovska.

„Ten měl první červencový den chvíli po poledni odcizit z jedné z chebských prodejen s drogistickým zbožím věci za téměř osm tisíc korun,“ informoval policejní mluvčí Michal Žáček. „Nejdříve to však vypadalo, že všechny produkty chce zaplatit. Vložil si je totiž do nákupního košíku, na pokladně si je nechal namarkovat a posléze vkládal do své tašky. Jakmile však přišlo na placení, utekl šestatřicetiletý muž i s veškerým zbožím z prodejny pryč,“ upřesnil.

Policistům z Chebu se podařilo skutek objasnit díky velmi dobré místní a osobní znalosti. Není pro ně navíc žádným nováčkem, protože za přečin krádeže byl již odsouzen a svůj trest vykonal v posledních třech letech.