Na zámku Kynžvart přichystali noční prohlídky

Jak vypadalo zákulisí Vídeňského kongresu? Jakým způsobem tahali za politické nitky diplomaté v 19. století? Byly hlavy států jen loutkami diplomatů a významných bankéřů? Jakou roli hrály v diplomacii ženy? To vše se dozví zájemci během nočních prohlídek na zámku Kynžvart.Kynžvart 4 web

V pátek 20. a v sobotu 21. července 2018 se na zámku Kynžvart budou konat noční prohlídky pod názvem Kynžvart středem Evropy. Pod taktovkou divadelní skupiny Elements se zábavnou formou dozvíte o období, kdy zámek Kynžvart byl místem setkávání diplomatů a hlav států Evropy díky osobnosti tehdejšího majitele kynžvartského panství – knížete Klemense Metternicha.

Návštěvníci nahlédnou do zákulisí přípravy Vídeňského kongresu a stanou se svědky jednání v kuloárech. Připraveno je také setkání s baronem Rotschildem nebo se španělským králem.

Prohlídky začínají od 19 hodin v každou celou hodinu.

Doporučena je rezervace na telefonním čísle + 420 773 776 630, nebo na e-mail kynzvart@npu.cz. Základní vstupné činí 120 korun, snížené vstupné 80 korun, rodinné vstupné 320 korun.