Za volant sedla s alkoholem v krvi, pak auto převrátila na střechu

Vrtulník letěl pro zraněnou cizinku, která nezvládla projet zatáčku a auto otočila na střechu. Policisté provedli pouze pasivní zkoušku na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem. Vzhledem ke zranění nebylo možné s řidičkou provést dechovou zkoušku a přítomnost alkoholu tak vyloučit. V nemocnici byl proto proveden odběr krve a rozborem odebraného vzorku byla zjištěna hodnota 1,77 promile alkoholu v krvi.

Nyní si dvaačtyřicetiletá cizinka od dopravních policistů v Sokolově vyslechla sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

„Ve středu 9. května 2018 krátce před pátou hodinou ranní došlo na dálnici č. D6 na 139 kilometru v katastru obce Staré Sedlo k dopravní nehodě, kde 42letá řidička řídila osobní vozidlo ve směru od Sokolova na Karlovy Vary,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Na mostě zřejmě nezvládla při projíždění mírné levotočivé zatáčky řízení vozidla, vyjela vpravo mimo komunikaci a narazila do ocelových svodidel, zábradlí a betonového obrubníku. „Vozidlo se následně odrazilo od betonového obrubníku, převrátilo na střechu a opět narazilo do svodidel,“ upřesnila.

Při dopravní nehodě řidička utrpěla zranění, se kterým byla letecky transportována do nemocnice v Plzni. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku téměř 135 000 korun.