Při víkendových nehodách se devět lidí zranilo, jedna skončila tragicky

Rušný víkend měly o uplynulém víkendu všechny složky IZS v Karlovarském kraji. Při sedmi nehodách se zranilo devět lidí a jedno malé dítě zemřelo. Dvě nejvážnější nehody se staly na Ašsku a Chebsku.Nehody víkend 30. června

„Ta nejtragičtější nehoda se stala v sobotu 30. června kolem šesté hodiny večer v Aši. Řidič měl řídit vozidlo ve směru od sportovního centra směrem k bývalé nemocnici, kde mu náhle vběhlo před vozidlo malé dítě,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Hergezelová. „I přes veškerou poskytnutou péči na místě malá holčička utrpěla zranění, kterým podlehla,“ upřesnila. Přivolaný vrtulník tak byl odvolaný ještě během letu. Hasiči se stanice Aš zajistili místo nehody, na místě bylo rovněž nutné poskytnout první psychickou pomoc.

Další vážná nehoda se pak stala v neděli po poledni na hraničním přechodu Svatý Kříž. Zde se srazilo osobní auto s obytným vozidlem. „Při této nehodě se zranilo pět osob, z toho tři děti. Nejvážněji zraněné dítě bylo transportováno do nemocnice letecky. Na místě kromě chebských hasičů a záchranné služby zasahovali rovněž kolegové záchranáři z Německa, včetně německého vrtulníku,“ informovala mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal.

Letecká záchranná služba byla povolána také k dopravní nehodě u Ostrova, kde se srazilo osobní auto s motorkou a vrtulník transportoval motorkáře. Ani tím však výčet nehod nekončí. „Čtyřiadvacetiletý muž měl řídit vozidlo značky Peugeot v Karlových Varech v ulici Vítězná ve směru od ulice Stará Kysibelská k mostu 1. máje. Za křižovatkou u autobusové zastávky mu měl náhle vběhnout do jeho jízdní dráhy nezletilý chodec a následně došlo ke zranění nohy. Ten byl odvezen do nemocnice, kde zůstal hospitalizován,“ doplnila policejní mluvčí. Alkohol byl u řidiče hlídkou dopravních policistů vyloučen provedenou dechovou zkouškou.

U Hranic pak narazilo osobní auto do stromu. K další nehodě vyjížděli hasiči k Nejdku. Tady se osobní auto převrátilo na střechu. V Mariánských Lázních pak z havarovaného osobního auta unikalo větší množství oleje na vozovku. „Poslední nehoda se stala v pondělí v ranních hodinách u Teplé, kde se srazilo osobní auto s autobusem. V autobuse kromě řidiče nejel žádný cestující. Při nehodě došlo k poškození nádrže autobusu a provozní kapaliny vytekly ven na silnici a částečně do potoka podél cesty,“ upřesnil mluvčí HZS Karlovarského kraje. Hasiči se tak starali o únik, na místo povolali rovněž zástupce odboru životního prostředí.

U všech nehod bylo nutné na nezbytně nutnou dobu omezit provoz pro ostatní motoristy.