Na Mini Euro zvítězili mladí fotbalisté Ajaxu Amsterdam. Češi obsadili páté místo

Na Mini Euru viděli návštěvníci špičková fotbalová utkání několika týmů jedenáctiletých sportovců. Zápasy se hrály ve Františkových Lázních i v německém Rehau. Vítězství si odváží sportovci z Ajaxu Amsterdam. Fotbalisté ze Sparty Praha vybojovali páté místo.

Foto: Organizátoři akcemini euro 1

„Každou sportovní aktivitu, do které se zapojují děti a mládež, bude naše město vždy podporovat. Jsem velmi rád, že se spolupráce s česko-německou fotbalovou školou nadále rozvíjí i při dalších projektech. Je zřejmé, že tento projekt je velmi úspěšný a z mladých talentů, kterým byly otevřeny dveře do velkého fotbalu, vyrostli fotbalisté a to i z našeho města, kteří dnes oblékají ligové a reprezentační dresy,“ doplnil Jan Kuchař.

Ve dnech 25. až 27. května se ve Františkových Lázních a v Rehau uskutečnila fotbalová klání jedenáctiletých sportovců. Letos poměřila síly tato mužstva: Ajax Amsterdam, Bayern München, Schalke 04, Manchester United, Tottenham Hotspur, FC Porto, FTS Melbourne, AIK Stockholm, AGF Aarhus, Sparta Praha, MŠK Žilina, Legia Warszawa, Funroots Tokio, Estrellas Fukushima, Young Boys, Bern Norwegian, Soccer Academy, NK Domžale Team Europa DTFS.