Na tradiční Kyselské slavnosti dopraví návštěvníky historický vlak

V obci Kyselka u Karlových Varů se uskuteční oblíbené Kyselské slavnosti, které tradičně nabídnou bohatý kulturní program. Návštěvníci se mohou v sobotu 26. května od 11 hodin těšit na hudební vystoupení, řadu zajímavých hostů a na velký výběr aktivit pro celou rodinu. Zájemci si během slavností mohou zapůjčit pod dohledem plavčíků lodičky na řece Ohři, prohlédnout si stánky s řemesly, zúčastnit se doprovodného programu pro děti, navštívit Mattoni Muzeum nebo se projít po zcela nové Mattoniho stezce. Milovníky cestování vlakem přiveze na Kyselské slavnosti historický motorový vlak vyjíždějící z Chomutova. Během dne je přepraví na jinak pro osobní dopravu neužívané vlečce na trase z Kyselky do Vojkovic a zpět.  hotová-kyselka-1

Zahájení programu proběhne v 11 hodin v parku s příjezdem prvního vlaku, kde se návštěvníkům postupně představí celá řada účinkujících. Energii nejen na pódiu rozvíří kapela Bád boys i známé melodie od ABBA Stars, skvělou hudební show předvedou Swing Party Band. Dobovou módní přehlídku a taneční vystoupení představí Centrum tance Harmonie a na slavnostní akci vystoupí také místní žáci. Děti zůstanou v úžasu, protože přijde kouzelník, o napínavou biketrialovou  exhibici se postará Vašek Kolář a Dj Mike povede after párty ve stylu oldies.

Během celého programu bude v kině probíhat souběžná projekce o vývoji revitalizace v Kyselce v posledních osmi letech. Pro nejmenší diváky jsou připravené animované pohádky. Dvakrát denně se uskuteční komentovaná prohlídka obnovovaného areálu bývalých lázní.

O dlouhé historii stáčení minerálních vod v Kyselce i o osobnosti Heinricha Mattoniho se dozvědí návštěvníci Mattoni Muzea. Tento den mají jedinečnou příležitost navštívit muzeum zdarma a prohlédnout si sezónní výstavu s názvem Ve firmě Heinricha Mattoniho. K vidění budou dobové rekvizity a oděvy ušité podle historických fotografií i několik těch, které si již zahrály v seriálu Já, Mattoni. Výstavu připravila výtvarnice Veronika Kudláčková Psotková ve spolupráci s kostýmní výtvarnicí Andreou Královou, autorkou kostýmů ze seriálu Já, Mattoni. Historické reálie dodal místní historik Stanislav Burachovič a další.Kyselské slavnosti Kyselka

Celou rodinu potěší nově vybudovaná Mattoniho stezka „Po stopách skřítků“, která umožní výletníkům projít si trasu dlouhou zhruba 4 km, dozvědět se další zajímavosti o obci a seznámit se s místními legendami i zajímavými místy v okolí Kyselky.

Návštěvníci v dobových kostýmech jsou vítáni!