Mariánské Lázně mají první naučnou stezku pro děti i rodiče

Kdo letos míří do Mariánských Lázní, ten by si rozhodně neměl nechat ujít procházku po Pramencově stezce – naučné stezce pro děti i rodiče, která zábavnou, hravou a jednoduchou formou seznamuje s 11 nejznámějšími mariánskolázeňskými prameny. Byla zpřístupněna o víkendu při zahájení lázeňské sezóny a v provozu bude až do 31. října 2018.

Foto: Rodinné a komunitní centrum DomečekPramencova stezka

Stezka je vhodná pro děti od 3 do 10 let, ale využít ji lze i k procházkám s menšími dětmi v kočárku. Každý z Pramenců má pro účastníky básničku, která ve stručnosti shrnuje historii, současnost i působení jeho pramene, k tomu tip na zajímavosti v okolí, jednoduchý úkol a návod, kudy za dalším Pramencem. Pro akční a pozorné účastníky je navíc připravena odměna vázaná na vyplnění spojovačky v mapě. Tištěné mapy ve čtyřech jazykových verzích jsou k dispozici např. v Infocentru města Mariánské Lázně nebo ke stažení na https://rkcdomecekml.webnode.cz/pramencovi/. „Dost často se setkáváme se situací, že ani místní obyvatelé neví, na co jsou naše prameny vhodné. A kde jinde začít s osvětou než u dětí. Cílem stezky je však nejen vzdělávat, ale také podpořit a vytvářet více možností pro trávení více volného času rodičů s dětmi v dnešním virtuálním světě. Akci jsme proto zapojili i do kampaně Rodina offline,“ uvedla organizátorka stezky Miroslava Tlučhořová.

Akci pořádá místní Rodinné a komunitní centrum Domeček Mariánské Lázně, z.s. za podpory Karlovarského kraje, města Mariánské Lázně a dalších sponzorů a partnerů.

Více na facebooku Pramencova stezka 2018 https://www.facebook.com/events/1814888475246891/.