Festival kresleného humoru se blíží. Přihlášeno už je 183 autorů z 38 zemí světa

Cestování, to je téma letošního již třetího ročníku Mezinárodního festivalu kresleného humoru ve Františkových Lázních. Letos už mají organizátoři 705 originálních vtipů od 186 autorů z 38 zemí světa. Návštěvníci se opět mají na co těšit. Programem bude provázet Petr Batěk.

Více fotografií z loňského rokuhttps://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3397137Františkovy-Lázně-hostily-Festival-kresleného-humoru

Festival se uskuteční sice až v době od 9. do 14. července, ale už teď je jasné, že se bude na co koukat. Národní třída se změní jako v minulých dvou letech v jednu velkou galerii pod širým nebem, plnou kreslených vtipů. Pořadatelé festivalu jsou město Františkovy Lázně a Klub kreslířů a humoristů, (dále jen KKH). Součástí KKH je také měsíčník humoru a satiry TAPÍR, kde mohou členové klubu, ale i externí kreslíři se zájmem o podporu kresleného humoru, publikovat své vtipy. Z tohoto důvodu se hlavní cena festivalu, kterou obdrží ten nejlepší vtip, jmenuje Zlatý tapír.

Video z loňského ročníku

„Po celou dobu festivalu bude probíhat výstava vtipů – Open Air výstava v prostranstvích Národní třídy a kolonády Františkovy Lázně,“ uvedl pořadatel akce, výtvarník Mirek Vostrý. „Výstava je soutěžní. Vtipy bude hodnotit šestičlenná mezinárodní porota. Vybrat si nejlepší vtip mohou i návštěvníci akce. Po celou dobu výstavy budou k dispozici výherní hlasovací lístky a urna, kam je mohou házet,“ informoval.

V pátek 13. července a v sobotu 14. července proběhne bohatý doprovodný program (níže). V sobotu od 18:15 hodin proběhne na hlavním pódiu vyhlášení vítězných vtipů jak od poroty, tak od hlasování návštěvníky. Vylosovaný hlasující návštěvník bude rovněž oceněn.

Návštěvníci budou mít možnost setkat se všemi autory, kteří se festivalu zúčastní osobně. Kousek od pódia bude VIP stan kreslířů, kde si mohou návštěvníci odnést podpis od svého oblíbeného autora, kresbu do památníků, ale například také svou karikaturu.

Více fotografií z minulého ročníku zdehttps://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3397137Na-Mezinárodním-festivalu-kresleného-humoru-padly-dva-rekordy

„Na festivalu ve Fr. Lázních budeme letos souběžně s programem na hlavním pódiu točit TV pořad, který se bude jmenovat Tapíroviny. Bude to něco na způsob pořadu Karla Šípa, Všechnopárty,“ prozradil Mirek Vostrý. „Moderátor bude mít na paškálu vždy tři kreslíře. Bude seto točit na jevišti františkolázeňského divadla a připravuje nám to regionální televize – Televize Chebsko. Některé díly se budeme přenášet živě na sociální sítě. Po natočení všech deseti dílů, budou odvysílány v Televizi Chebsko a následně budou uloženy na You Tube,“ doplnil.

Program:

  1. červenec –  moderátor Petr Batěk

15:30 – Zahájení festivalu a promenádní koncert

18:00 – Vlasta Horváth s kapelou

21:00 – Děda Mládek ILEGAL BAND

  1. červenec 2018 – moderátor Petr Batěk

10:00 – Pochod a vystoupení Mažoretek

14:00 – Bratři v tricku představení „Běžkařská odysea“ – pouliční divadlo

15:30 – BLUETET – promenádní koncert

17:30 – Děti ráje – Show z nejúspěšnějšího českého muzikálu, který je složený z písní Michala Davida.

18:45 – Vyhlášení výsledků soutěže v jednotlivých kategoriích – ZLATÝ TAPÍR, vylosování vítězného diváka

21:00 – Monkey Business