Při policejní akci si s rychlostí nelámala hlavu víc než stovka řidičů  

Při policejní akci s názvem Speed Marathon, která byla zaměřená na dodržování předepsané rychlosti, bylo v Karlovarském kraji zkontrolováno 460 aut. Celkem 109 řidičů překročilo povolenou rychlost a uděleno bylo bezmála sto pokut. Policisté zjistili 154 přestupků. Dalšími prohřešky bylo například nepoužití bezpečnostních pásů, zádržných systémů a nevyhovující technický stav vozidel. Jeden šofér sedl za volant pod vlivem drog a další měl zákaz.policejní akce Speed

„Do bezpečnostní akce byla zapojena také široká veřejnost, která měla možnost během měsíce února navrhnout místa vhodná k měření rychlosti,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Jednalo se o místa, která občané považují například za riziková a problémová.

Policisté v Karlovarském kraji si nakonec vybrali přes 40 míst, na kterých měřili rychlost. Do akce byly zapojeny přes tři desítky dopravních policistů, kteří zkontrolovali přes 460 vozidel a zjistili celkem 154 přestupků.

„I přesto, že široká veřejnost byla dopředu o této akci informována a přesná místa měření byla zveřejněna, je zarážející, kolik řidičů přesto nedodrželo stanovené rychlostní limity. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo celkem 109 řidičů. Devětadevadesát z nich bylo vyřešeno blokovou pokutou a 10 řidičů oznámeno příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ sdělila mluvčí.

Během akce policisté zjistili také jednoho řidiče, který usedl za volant pod vlivem drog. Vyzvali ho, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Test byl pozitivní na cannabis. Další šofér řídil osobní vozidlo i přesto, že nesměl usednout za volant.