Závodní sezóna v Habartově začala

Závodní sezónu zahájil spolek Živé Sokolovsko prvním jarním závodem Okolo Meluzínky, který si nenechalo ujít 85 sportovců. Každý účastník získal kromě jiných cen také perníkovou medaili.Závod okolo Meluzínky

V sobotu 24. března uspořádal spolek Živé Sokolovsko za podpory města Habartov 2. ročník závodu s názvem ¼ a ½ maraton okolo Meluzínky.  Spolek se zaměřuje spíše na hobby sportovce a jeho prioritou není konkurenčně-závodní prostředí, ale přátelská příjemná atmosféra závodu i jeho zázemí. Závod měl několik kategorií a délek tratí, na své si tak přišli běžči, canicrossaři, dogtrekaři i pěší. Trasa hlavních běžeckých závodů vedla od občerstvení na Bódenu, po výsypkových cestách směrem na Chlum Svaté Máří a poté zpět k jezeru, cílovou „rovinku“ představoval asfaltový ovál in-line dráhy. Na start se postavilo celkem 85 závodníků a ve 13:30 se za příjemného jarního počasí vydali překonat hlavně sami sebe.  Pro pěší kategorie byla připravena mapa s pěti místy, které museli najít a označit svou mapu „cvakátkem“ z nalezeného stanoviště.

V mezičase, než přiběhli do cíle všichni závodníci, se opékaly buřty a byly připraveny koloběžky k zapůjčení. Pro každého závodníka, který proběhl či prošel cílem, čekala symbolická perníková medaile.

„Jsme rádi, že oproti loňskému ročníku přibylo více místních závodníků, kteří obsadili i vítězné pozice. Počasí nám přálo a úspěšně jsme tak zahájili sezónu akcí Živého Sokolovska pro rok 2018,“ říká organizátorka Iveta Müllerová.

Pro medaile si doběhli v kategorii:

¼ maraton muži – 1. Tomáš Janík, 2. Václav Bechiňský, 3. Tomáš Kunzl

¼ maraton ženy – 1. Markéta Korellusová 2. Lucie Kostohryzová 3. Ingrid Bobeničová

½ maraton muži – 1. Petr Hurdych, 2. Jan Grošek, 3. Marek Pleskač,

½ maraton ženy –  1. Jana Molnárová, 2. Miluška Bartůňková, 3. Barbora Studničková

¼ canicross muži – 1. David Langer, 2. Michal Směšný, 3. Jiří Procházka

¼ canicross ženy – 1. Anna Svobodová, 2. Iveta Vaněčková, 3. Tereza Langerová

½ canicross muži – 1. Vlastimil Vágner, 2. Jan Lederer

½ canicross ženy – 1. Dominika Slavotínková

Pěší muži – 1. Milan Rada

Pěší ženy – 1. Lucie Brzobohatá, 2. Elisabeth Radová, 3. Nikola Mašková

Dogtrek muži – 1. Michal Jamelský, 2. Radek Brzobohatý

Dogtrek ženy – 1. Lucie Janurová, 2. Anna Holubová, 3. Míša Marinčová

 

„Volnočasový areál Boden poskytuje ideální prostředí ke konání závodů, pro nás jako organizátory je to prostě luxus, vrátíme se sem zase v srpnu již se 3. ročníkem Bodenského triatlonu (hobby triatlon),“ dodala Müllerová.

Celou akci se podařilo uspořádat opět jen díky městu Habartov a všem sponzorům, kteří připravili luxusní ceny nejen pro vítězné závodníky, ale i do tomboly. Děkujeme všem, kteří spolek Živé Sokolovsko podporují.