Kradl v obchodě i restauraci

Až tři roky za mřížemi může strávit pětadvacetiletý muž, který řádil v Mariánských Lázních. Nejprve ukradl v jednom z mariánskolázeňských obchodů reproduktor a pak se rozhodl pro krádež v restauraci, kde si přisvojil šest tisíc korun. Další krádeže se mu už ale nepodařily, při té poslední ho zadržela policie.IMG_8871-Policie-na-stránky

„Muž má na svědomí celkem čtyři skutky, ze kterých ho nyní kriminalisté obvinili,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. V prvním případě měl ve čtvrtek 8. března odcizit z jedné z prodejen v Mariánských Lázních přenosný reproduktor, který si uschoval do svých oděvů a následně prošel pokladním prostorem bez zaplacení.

„Ve druhém případě měl v noci z 9. na 10. března nejdříve kamenem rozbít a následně i páčit dveře do jedné z restaurací v Mariánských Lázních. Když se do provozovny dostal, měl z ní odcizit finanční hotovost přesahující částku 6 tisíc korun. Poškozením v tomto případě způsobil škodu ve výši 50 tisíc korun,“ informoval mluvčí.

V uvedenou noc mu ale jedna restaurace nestačila, a tak se pokusil vloupat do další, což se mu však nepodařilo. Zde jen poškodil vchodové dveře, čímž ale způsobil škodu ve výši 30 tisíc korun.

„Posledního skutku se měl dopustit v brzkých ranních hodinách dne 22. března. To měl kamenem rozbít skleněnou výplň dveří jednoho bistra v Mariánských Lázních s tím úmyslem, že chtěl z provozovny něco odcizit. Když měl ale prostrčit ruku rozbitou skleněnou výplní, aby si otevřel dveře, zabránila mu v dalším počínání hlídka mariánskolázeňských policistů. Ti byli na místo zavoláni pozorným občanem. Muž, jakmile si jich všiml, začal z místa odcházet rychlou chůzí. Bezprostředně po spáchání činu však byl policisty zadržen,“ doplnil.

Pětadvacetiletý muž byl po provedených úkonech umístěn do policejní cely. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby.