Vyhoštěný cizinec týral svoji přítelkyni

Až deset let za mřížemi hrozí šestatřicetiletému cizinci, který měl několik měsíců týrat svoji přítelkyni. Vyhrožoval jí zabitím a znásilňoval ji. Muž navíc nerespektoval rozhodnutí o vyhoštění z republiky. Teď je v policejní cele a v nejbližší době bude předán soudu, který bude rozhodovat o tom, zda muže umístí do vazby.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění, zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí a přečinů nebezpečné vyhrožování a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Muž měl v pondělí 19. března v jednom z bytů ve Františkových Lázních nejdříve napadnout svoji přítelkyni a následně ji měl přiložit nůž ke krku a přitom jí vyhrožovat zabitím,“ vysvětlil policejní mluvčí Michal Žáček. „Když spolu poté odešli z bytu do restaurace, podařilo se ženě utéct a učinit oznámení na Obvodní oddělení Františkovy Lázně. Chvíli poté byl muž policisty zadržen,“ sdělil.

„Při následném prověřování se policistům podařilo zjistit, že zmíněný muž měl v různých dnech v období od 31. prosince 2017 do 10. března 2018 v Praze ve třech případech donutit svoji přítelkyni násilím a výhružkami bezprostředního násilí k pohlavnímu styku, přičemž se nebyla schopna bránit. Kromě toho se také měl na své přítelkyni dopouštět jak v Praze, tak i ve Františkových Lázních, dlouhodobého psychického a fyzického násilí v jejich společné domácnosti,“ doplnil.