V muzeu chystají Velikonoční jarmark

Načerpat inspiraci, naučit se něco nového nebo třeba zhlédnout dětská vystoupení, to si užijí návštěvníci na 19. Velikonočním jarmarku. Akce se uskuteční v sobotu 24. března od deváté hodiny ranní v chebském muzeu.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2872011OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

V muzejní expozici bude na návštěvníky čekat více než čtyřicet zastavení věnovaných tradičnímu řemeslu a rukodělné výrobě. K těm nejpřitažlivějším budou zcela určitě patřit ty, které dají nahlédnout přímo pod šikovné ruce tvůrců. Všechny jistě potěší celá řada řemeslných ukázek, které si zájemci budou moct v mnoha případech také sami vyzkoušet: paličkování, rozmanité výzdobné techniky pro velikonoční vajíčka, pletení pomlázek a košíků či tradiční předení na kolovratu. Chybět nebudou ani ukázky oblíbených technik, které pracují s papírem.

Budou připraveny i ukázky z tradičního velikonočního pečiva. Ti odvážní si pak budou moci na místě vyzkoušet svoji pekařskou zručnost. V sobotu 24. března bude na všechny v Muzeu Cheb čekat i bohatý doprovodný program. Pro dětské návštěvníky budou nachystány zajímavé výtvarné dílny. V programu velikonočního jarmarku nebudou chybět oblíbená vystoupení dětských souborů ze základních a z mateřských škol, žáků tanečního a literárně dramatického oddělení chebské ZUŠky, ani pohádkové představení pro děti.program velikonoce muzeum