Traktorista s 1,95 promile připravil 900 lidí o proud

S pořádnou hladinou alkoholu v krvi sedl za volant traktoru pětatřicetiletý muž. To neměl dělat. Svůj stroj nezvládl a naboural do sloupu vysokého napětí. Kolem 900 lidí tak bylo rázem bez proudu. Škoda je předběžně stanovena na částku převyšující 100 tisíc korun.traktor nehoda

Dne 20. září 2017 ve večerních hodinách došlo na Chebsku k poškození sloupů vysokého napětí traktorem jedoucím po poli, čímž byla přerušena dodávka elektrického proudu.

„K nehodě mělo dojít tím, že pětatřicetiletý muž z Chebska řídil traktor John Deere v obci Hranice a při polních pracích se dostatečně nevěnoval řízení. Přední částí vozidla narazil do sloupu vysokého napětí před sebou, který se vyvrátil a pnutím drátů se poškodily i další dva sloupy,“ vysvětlil policejní mluvčí Daniel Dvořák. „Došlo také k poškození izolátorů vysokého napětí a přerušení dodávek elektrického proudu do téměř 900 odběrných míst v obcích Hranice, Krásňany a přilehlého okolí,“ informoval. Policisté na místě provedli u řidiče traktoru dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem. Byla naměřena hodnota 1,95 promile alkoholu a opakovanou zkouškou 1,99 promile alkoholu.

Škoda, která vznikla poškozením sloupů vysokého napětí a přerušením dodávky, byla poškozenou společností předběžně stanovena na částku převyšující 100 000 korun.

Policisté z Obvodního oddělení Aš sdělili pětatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až jeden rok nebo zákaz činnosti.