V současnosti se už dětem v mateřských školkách ve Františkových Lázních jídlo nedováží, začalo se vařit v jejich kuchyních. V posledních třech letech se dětem jídlo dováželo z centrální kuchyně v základní škole, jak rozhodlo minulé zastupitelstvo. Teď už se jídlo nenakládá, nevykládá, ale vaří v obou mateřských školkách. Má to spoustu výhod. Ta největší je, že se dá vyhovět individuálním potřebám dětí, nezanedbatelná je také jednodušší manipulace s jídlem a ušetří se také přibližně tři sta tisíc korun na rozvozu.
„Naše Mateřská škola ve Školní ulici vaří ve své vlastní kuchyni opětovně od 1. srpna. Znovuzavedení školní jídelny jsme uvítali, do provozu se vrátila naše zkušená kuchařka a všichni bývalí dodavatelé potravin a surovin nám se zásobováním vyšli vstříc během krátké doby,“sdělila ředitelka Marcela Koněvalíková. „Výhody spatřujeme v jednodušší manipulaci s jídlem – vyloučení převozu uvařených pokrmů, přizpůsobení skladby jídelníčku věkové kategorii strávníků, ve snadnějším způsobu odhlašování a přihlašování dětí ke stravování a možnosti flexibilního řešení aktuálně vzniklých požadavků jako je pitný režim, přídavky a další,“ doplnila.
Od 4. září se začalo vařit také ve druhé františkolázeňské školce Pramínky. „Zde proběhlo v průběhu prázdnin také dokončení kompletní rekonstrukce elektroinstalace a sociálních zařízení. S opravami elektroinstalace, která byla již několik let v havarijním stavu se začalo v průběhu minulého roku, dokončeno bylo letos,“ informoval starosta Františkových Lázní Jan Kuchař. Celková částka byla dva a půl milionu korun. V souvislosti se znovu obnovením obou školních kuchyní činily celkové náklady 240 tisíc na obě školky, aby bylo vyhověno požadavkům hygieny.