Psi z útulku hledají nový domov

Útulek v Hraničné nepomáhá jen psům, ale i ostatním zvířatům v nouzi. Zařízením také prošla také řada dalších zvířat – třeba fretky, kočky, pískomilové, morčata, želvy, ale také například srnka nebo čáp. Na stránkách Živého Chebska budeme pravidelně přinášet zprávy o zvířatech k adopci.aaa pes

Dnes představujeme Maxima. Pes, kříženec vysokého vzrůstu, věk asi 10-12 měsíců. Při odchytu byl narkotizován. Byl velmi vystresovaný, bázlivý, plachý. Je velmi nedůvěřivý, bázlivý a má panickou hrůzu z lidí. Ze strachu je agresivní a vše demoluje. Má neskutečný strach v očích. Potřebuje klid, lásku a člověka, který se mu bude věnovat. Provozovatelce útulku, Marii Logingové, věří. Hodný, velmi mazlivý, chytrý, normální. Rychle se zlepšuje. Rychle potřebuje pána, kterému může důvěřovat a který mu poskytne domov a hlavně lásku. Hodí se do bytu i k domu se zahradou. K dětem zatím nedoporučují. Maxim potřebuje hlavně klid.

„Psí útulek však někteří lidé zneužívají. Pořídí si zvíře, které je přestane bavit nebo ho přestanou zvládat, a „šoupnou“ ho do útulku. Ten ale slouží především pro zvířata týraná, ztracená nebo opuštěná,“ uvedla provozovatelka útulku Marie Lokingová.

 

Jak mohou zájemci pomoct:

Mikročipy

Granule pro štěňata, juniory, seniory a ostatní, piškoty, trvanlivé mléko, konzervy, kapsičky, pamlsky pro psy, vitaminy, odčervovací  a odblešovací prostředky proti vnitřním a vnějším parazitům, desinfekční prostředky na kotce, boudy…

Mycí prostředky

Obojky, vodítka, náhubky, hračky pro psy, nerezové misky, kyblíky na vodu, prkna na opravy bud, kotců a výběhů, plechy, střešní krytiny na opravy střech kotců a přístřešků, nátěrové prostředky- barvy, štětce, ředidla- na ploty, boudy. Košťata, lopaty, hrábě aj. náčiní potřebné k údržbě prostředí útulku, stavební materiál pro zpevnění povrchu ve výbězích, pletivo a sloupky na plot.

Fyzická výpomoc- (sekání trávy, venčení psů, stříhání psů atd …)

Tvrdé pečivo

Krmivo pro ptáky v zimě

Stránky útulku v Horní Hraničné: http://www.utulekcheb.estranky.cz/clanky/psi-k-adopci.html

 

Otevírací doba:

Pondělí: zavřeno (sanitární den)

Úterý – čtvrtek: 08:00 – 15:30

Pátek: 08:00 – 14:00

Sobota: 09:00 – 15:30

Neděle: zavřeno

 

Kontaktní osoba: Marie Lokingová

Adresa pro poštu: Marie Lokingová, Bezručova 24, Cheb 350 02

Telefon: 354 434 722 (v pracovní době)

Mobil: Marie Lokingová- 732 156 634 (po 16. hodině)

Mail: lokingova@seznam.cz

Číslo účtu: 3066085389/0800