Nejen čert s Káčou jsou noví obyvatelé Pohádkového ráje

Více než padesát pískovcových soch stojí v Pohádkovém ráji na vrchu Krakonoš  v Mariánských Lázních. Nejnovějším přírůstkem je dvousoší Čerta s Káčou a malý a velký čert. Odhalení soch se ujala spisovatelka a výtvarnice Iva Hüttnerová, herečka Tereza Kostrková a cestovatel Jiří Kolbaba. Nechyběla ani tlupa čertů a čertic, kteří nikoho nenechali na pochybách, že jsou v říši pohádek.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3353091Nejen čert s Káčou jsou noví obyvatelé Pohádkového ráje

Slavnostní odhalení nových soch se uskutečnilo v sobotu 8. července. Také tentokrát se tohoto důležitého úkolu ujaly známé osobnosti. Vedle Ivy Hüttnerové, Terezy Kostkové a Jiřího Kolbaby přijal pozvání také mariánskolázeňský starosta Petr Třešňák a poslankyně poslankyně Parlamentu ČR Markéta Wernerová.

Sochy opět vytvořili studenti Střední průmyslové školy sochařsko-kamenické z Hořic v Podkrkonoší pod vedením akademického sochaře Michala Moravce. Jak prozradil kamenosochař Michal Moravec (syn akademického sochaře): „Kámen si v lomu v Podhorním Újezdě pečlivě vybíráme, aby nikde nebyla trhlina nebo nějaké jiné poškození.“ Pískovec, který váží přibližně tunu, pak pracovníci z hotelu Krakonoš přivezou na místo. Pak už byla řada opět na sochařích, kteří z něho během několika dnů vytvořili další pohádkové postavy.

Video – práce sochařů na nových sochách