V Plesné se postavilo na start Nočního běhu 109 sportovců

Poslední květnová neděle byla kromě pálení čarodějnic také ve znamení druhého dílu jedinečného regionálního seriálu Noční běhy Chebskem 2017. Atmosféru běhu při Filipojakubské noci v Plesné si nenechalo ujít 109 běžců.V-Hazlově-se-běžel-Noční-běh-Run-night-Egerland-foto-Tomáš-Gruber

Na start druhého závodu se opět postavili běžci z nejrůznějších koutů nejen západočeského regionu. Mezi nimi nechyběl ani vítěz prvního závodu, chebský Ladislav Šinka (tým Chebští fofři), který přijel obhájit svou vedoucí pozici v seriálu. I přes slušný výkon se nakonec Láďa ve své kategorii i celkově v závodu musel spokojit s druhým místem. Prvenství mu sebral novic v seriálu Michal Oplt z Karlových Varů (tým New Roll Runners), který v čase 19:12 ovládl kategorii M39 i celkové pořadí závodu v Plesné. Bronzovou příčku pak v této kategorii zaběhl Matěj Machytka z Prahy (tým Rawe & Run). V kategorii M49 vyhrál Jindřich Stuchl z Ostrova (tým RUN team Ostrov), na druhém místě se umístil Tomáš Lang z Karlových Varů (tým ŠAK Chodov), třetí byl Jaroslav Nový z Kynšperku nad Ohří (tým USK Akademik Cheb). V kategorii M59 se na prvním místě umístil Kamil Kovář ze Sokolova (tým SPOKATO), druhý byl Miloslav Zítka z Chodova (tým ŠAK Chodov), třetí skončil Karel Vrba z Habartova.

V celkovém pořadí žen a ve své kategorii Z39 plesenský závod ovládla Nela Kristenová z Karlových Varů (tým Triatlet Karlovy Vary), druhá byla mladičká Alena Srogoňová z Chebu (tým Profisport Cheb), třetí skončila Magdalena Nováková z Chebu (tým SKP Union Cheb). V kategorii Z49 byla nejrychlejší Martina Urbanová z Prahy, druhá doběhla chebská Štěpánka Dančová (tým UJEP) a třetí Václava Molcarová z Kaceřova. V kategorii Z59 do Plesné zavítala pouze jedna žena, a tou byla věrná běžkyně Iva Bezděková z Chebu. Poprvé jsme v seriálu měli i účast ženy z kategorie Z60+. Tou byla paní Karla Jáglová z Libé.

Pořadí závodu – Plesná – 30. 4. 2017

M celkově: 1. Oplt Michal, 2. Šinka Ladislav, 3. Machytka Matěj

M39: 1. Oplt Michal, 2. Šinka Ladislav, 3. Machytka Matěj

M49: 1. Stuchl Jindřich, 2. Lang Tomáš, 3. Nový Jaroslav

M59: 1. Kovář Kamil, 2. Zítka Miloslav, 3. Vrba Karel

Z celkově: 1. Kristenová Nela, 2. Srogoňová Alena, 3. Urbanová Martina

Z39: 1. Kristenová Nela, 2. Srogoňová Alena, 3. Magdalena Novákova

Z49: 1. Urbanová Martina, 2. Dančová Štěpánka, 3. Molcarová Václava

Z59: 1. Bezděková Iva

Z60+: 1. Jáglová Karla