Chtěl peníze, tak muže ohrožoval nožem

K jednomu z posledních případů chebských policistů by se hodilo trochu pozměněné rčení – host do domu, hůl do ruky. Dvaadvacetiletý muž ze Sokolova přijel do Aše na návštěvu, ale jako host se tam nechoval. Hostiteli vyhrožoval, že mu ublíží, pokud mu nedá peníze. Pak přešel od slov k činům a poškozeného zmlátil. Za svoje jednání si může od soudu v případě odsouzení odnést až desetiletý trest.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání  zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu vydírání.

„Obviněný se měl trestného činu dopustit v polovině dubna v Aši, a to jako host v bytě poškozeného. Muž se v průběhu jednoho dne ve třech případech pokusil od poškozeného získat buďto peníze nebo jeho platební kartu, a to za použití pohrůžek a násilí,“ uvedla Věra Hnátková, policejní mluvčí.  „Obviněný po poškozeném pod hrozbou fyzického násilí požadoval peníze. Poté, co mu poškozený požadovanou finanční hotovost nevydal, jej obviněný napadl fyzicky. Z bytu poškozeného pak za jeho pomoci odnesl mikrovlnou troubu a pět menších reproduktorů, které následně prodal,“ informovala mluvčí.

To dvaadvacetiletému muži nestačilo a ve svých výhrůžkách během dne pokračoval, k přesvědčování si ale už vzal kuchyňský nůž. „Poškozeného opakovaně napadl kopáním a údery pěstí. Od svého jednání upustil až po příchodu své přítelkyně, která mu zamezila v dalším útoku,“ doplnila Věra Hnátková.