Agresor zaútočil dvakrát

Pořádně v ráži byl muž, který si jako objekt své agrese vybral nejprve náhodného chodce. To mu zřejmě bylo málo a tak zaútočil ještě na svého souseda. Když zuřivce zadržela policejní hlídka, zjistila, že se muž před útokem posilnil alkoholem. Nadýchal téměř dvě promile. Policie-maláIMG_8874

Chebští kriminalisté již třicetiletého muže z Mariánských Lázní obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. V případě odsouzení si výtržník posedí za mřížemi po dobu až deseti let.

Trestných činů se měl podezřelý dopustit začátkem dubna ve večerních hodinách v jedné z chebských ulic. „Nejprve měl napadnout náhodného muže tím, že se měl proti němu rozběhnout s pěstí směrující na hlavu. Útok měl poškozený odrazit, avšak v jeho důsledku upadl na zem a udeřil se do oblasti hlavy a předloktí,“ uvedla Věra Hnátková, policejní mluvčí.

„Obviněný měl dále napadnout svého osmašedesátiletého souseda několika ranami do obličeje. Poté ho měl povalit na zem a opakovaně ho kopat do celého těla včetně oblasti hlavy a hrudníku. Poškozenému měl způsobit otřes mozku a zlomeninu dolní čelisti, pohmoždění hrudníku a mnoho dalších poranění, která si vyžádají delší dobu léčení, nelze však vyloučit, že některá poranění mohou mít i trvalé následky,“ doplnila mluvčí.

Policejní komisař podal na obviněného muže podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby.