Vybíral si věci v zaparkovaných autech jako ve výkladní skříni

Velkým lákadlem byla pro devětadvacetiletého muže dámská kabelka v zaparkovaném autě. Stačila chvilka a majitelka přišla kromě iluzí také o doklady od auta. Za několik dní se muži zalíbil v dalším autě přehrávač i s dálkovým ovládáním. Rozbil okénko a věci byly jeho. Dlouho se však z lupu neradoval, během chvíle byl zadržen policisty. Za svoje skutky si v případě odsouzení posedí až tři roky za mřížemi.Kradez veci z vozidla

Zloděj si již od chebských policistů vyslechl podezření ze spáchání pokračujícího zločinu krádeže.

„Trestného činu se měl muž dopustit hned ve dvou případech koncem března v Chebu. V prvním případě odcizil ze zaparkovaného vozidla dámskou koženou kabelku, ve které byly uloženy doklady k vozidlu. Poškozené ženě svým jednáním způsobil škodu ve výši kolem 2000 korun,“ uvedla Věra Hnátková, policejní mluvčí. „O dva dny později v nočních hodinách vnikl po rozbití okénka do zaparkovaného vozidla, ze kterého odcizil hudební přehrávač a dálkové ovládání k autorádiu,“ doplnila. Svým jednáním způsobil poškozenému škodu ve výši kolem 300 korun na odcizených věcech a na poškozených věcech škodu kolem 2000 korun. Muže bezprostředně po činu zadržela policejní hlídka.

Takového jednání se dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen.