Další padělky na Chebsku! Tentokrát jsou velmi zdařilé

Noční můra směnáren se v Mariánských Lázních změnila ve skutečnost. Zákazník si přišel rozměnit bankovky, bohužel však byly padělané. A co víc, šlo o velmi zdařilý padělek. padělky

Případ se stal v pondělí odpoledne. „Doposud neznámý muž vešel do jedné provozovny v Mariánských Lázních. Po pracovnici požadoval směnu dvou kusů bankovek v nominální hodnotě 500 EURO. Žena muži bankovky směnila a vydala mu za ně české koruny,“ popsala policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Pracovnici se ale při dalším ověřování pravosti bankovek něco nezdálo a zkontaktovala policii.

„Ukázalo se, že jde o zdařilé padělky stupně 2, to znamená NEBEZPEČNÉ. Jedná se o jedny z nejlepších padělků EUR,“ sdělila mluvčí s tím, že podobně zdařilé padělky už policisté v minulosti  v České republice zachytili.

Policisty teď zaměstnává pátrání po muži, který přišel bankovky rozměnit. Je 180 cm vysoký plnoštíhlé postavy, ve věku kolem 50 let. Je možné, že mluvil s ruským přízvukem.

Falešné bankovky netrápí muže zákona tento rok poprvé. V polovině února zveřejnili případ, kdy rozprášili mezinárodní skupinu šesti lidí. Ti posílali do oběhu velmi zdařilé padělky bankovek v nominální hodnotě 50 a 20 euro.

Jak poznáte, že jde o padělané bankovky?