Ve Skalné dodržují tradice

Vinetou se svojí družinou, výprava z Indie a sličné akvabely. To je jen krátký výčet masek, které nechyběly v  masopustním průvodu ve Skalné. K veselé náladě hrála kapela Parohanka, která k místnímu reji už neodmyslitelně patří.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2746062Masopust - Ve Skalné dodržují tradice

Na průvod s přehlídkou roztodivných masek se sjíždějí diváci i aktivní účastníci ze širokého okolí. A už léta. Skalenští jsou na dodržování zvyků spojených s masopustem náležitě hrdí a nedají na ně dopustit. Mnozí si berou na tyto dny dovolenou, aby si akci náležitě užili.

„Masopustní průvody mají ve Skalné více jak stoletou tradici, která byla jen dvakrát přerušená. Poprvé to bylo na konci války a pak ještě v roce 1953,“ uvedla starostka Skalné Rita Skalová. Udržuje se zde také zvyk, kdy se na popeleční středu v mnoha domácnostech i v některých místních restauracích vaří jídlo s názvem sarma, což je mleté maso balené v zelném listu, a nechybějí ani zabijačkové pochoutky.

Průvod vyšel i letos od hasičárny a procházel Skalnou až k místnímu kulturnímu domu LB Minerals. Tam došlo na vyhlašování nejhezčí masky. Všichni se umístili na prvních místech a byli odměněni něčím dobrým.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2746062Masopust - Ve Skalné dodržují tradice