O Falklandech, zemi plné paradoxů, se bude mluvit na přednášce

Muzeum Cheb připravilo další ze zajímavých přednášek z cyklu „Z Chebu křížem krážem“.  Tentokrát budou tématem Falklandy, země plná paradoxů. Přednášejícím bude Vít Zavadil. Akce se uskuteční ve čtvrtek 2. března od 17.30 hodin v chebském muzeu.přednáška Falklandy

Na Falklandy, zámořské území Velké Británie, se téměř nedá dostat a let tam trvá od nás třikrát déle než do Austrálie. S Vítem Zavadilem se vypravíme nejen na přírodní ostrovní biotopy a za jejich obyvateli, zejména ptáky. Okomentujeme ale též poměry v zemi, kde realita předčí i fantastické či utopické romány.

O přednášejím: MUDr. Vít Zavadil (*1953) vystudoval medicínu, obor stomatologie. Postupně ale u něj převládl zájem o přírodu. V ochraně přírody pracoval již od roku 1991 (na plný úvazek pak od r. 1993). V současné době je v organizaci ENKI o.p.s. Po roce 1989 začal cestovat do zahraničí. V poslední době převažují cesty do Nového světa – Mexika, Chile, na Kubu do USA a Patagonie. Zabývá se zejména obojživelníky, plazy a ptáky, v Novém světě dokumentuje především kaktusy a jejich biotopy, ale i krajinu.