Během túry účastníci několikrát pokoří nadmořskou výšku 800 m

Správa CHKO Slavkovský les pořádá již po třetí celodenní pěší výlet nejen za přírodovědnými krásami Slavkovského lesa. Trasa povede z Mariánských Lázní do Bečova nad Teplou. Průvodci budou Pavel Jaška a Jana Rolková ze Správy CHKO Slavkovský les. Akce se uskuteční ve čtvrtek 17. listopadu. Sraz účastníků je v 9.30 u mariánskolázeňské zpívající fontány.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Přidejte se k ostatním při poznávání krajiny CHKO Slavkovský les i v pozdním podzimu. Během celodenního skupinového výšlapu s délkou trasy cca 20 km projdou turisté krajinou lesů i luk. Nahlédnou do hlubin Země a spatří malebné výhledy. Při krátkých zastávkách na přírodovědně a krajinářsky nejzajímavějších místech budou průvodci vyprávět o chráněných územích, minerálních pramenech nebo mokřadech světového významu, kterými povede procházka. Turisté navštíví pět přírodních rezervací a jednu národní přírodní památku. Během túry zdolají účastníci značné převýšení a několikrát pokoří nadmořskou výšku 800 m. Nejvyšším vrcholem trasy bude Vlčí kámen (883 m n. m.). Cílem cesty bude město Bečov nad Teplou, kde možnost navštívit některé z restauračních zařízení.

Odjezd zpět je vlakem z Bečova do Mariánských Lázní jedním z následujících spojů v 15.33, 17.38, 19.59 nebo 21.59, do Karlových Varů pak v 15.16, 17.21, 20.00 nebo 22.00, případně se dá využít z Bečova některý z autobusových spojů.

Trasa povede z kolonády v Mariánských Lázních přes PR Žižkův vrch, Polom, PR Smraďoch, Farská kyselka, PR Vlček, PR Mokřady pod Vlčkem, obec Prameny, NPP Upolínová louka pod Křížky, PP Dominova skalka až do Bečova nad Teplou.

Účastníci by měli být vybavení vším potřebným pro celodenní výlet. Nutná je vhodná terénní obuv a oblečení. Doporučujeme vzít si s sebou mapu, pro případ dřívějšího návratu, nebo nutného oddělení od skupiny.  Nezapomeňte na dostatek tekutin a jídla na celý den. Vzhledem k tomu, že nemusíme dojít do Bečova za světla, je vhodné vzít si sebou také baterku. Pro větší náročnost nemůžeme akci doporučit svátečním chodcům. Akce se koná za každého počasí.

Cyklus přírodovědných akcí „Pojďte s námi do přírody!“ pro Vás připravila Správa CHKO Slavkovský les ve spolupráci se svými partnery. V rámci tohoto cyklu se mohou zájemci v průběhu celého roku zúčastnit mnoha dalších výprav za poznáním přírodních zajímavostí západních Čech.pozvánka vycházka slavkovský les